F.Kukliansky po L.Donskio netekties: „Dievas myli mirusius jaunus žmones“

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky prisiminė savo buvusį pavaduotoją profesorių Leonidą Donskį, su kuriuo daug metų bendravo ir keliavo. Jos akyse filosofas, buvęs Europos Parlamento narys visuomet išliks šviesiu žmogumi.

F.Kukliansky po L.Donskio netekties: „Dievas myli mirusius jaunus žmones.“<br>Montažas
F.Kukliansky po L.Donskio netekties: „Dievas myli mirusius jaunus žmones.“<br>Montažas
Trečiadienio rytą užgeso L.Donskio gyvybė.<br>Montažas
Trečiadienio rytą užgeso L.Donskio gyvybė.<br>Montažas
F.Kukliansky.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
F.Kukliansky.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 21, 2016, 9:19 AM, atnaujinta May 12, 2017, 11:10 AM

„Pribloškianti žinia ir kaip griaustinis iš giedro dangaus. Reiškiu didžiulę užuojautą šeimai, žmonai“, – išgirdusi liūdną žinią ašaras tramdė F.Kukliansky.

Moteris prisiminė praėjusius metus ir tą akimirką, kai Prezidentūroje L.Donskiui buvo įteiktas valstybės apdovanojimas. Visi buvo kartu.

„Dievas myli mirusius jaunus žmones. Vis tiek kažkada ateina metas. Kai žmogus miršta pačiame jėgų žydėjime ir nieko neapsunkindamas – tai irgi kažkokia Dievo palaima“, – sakė pašnekovė.

Pasak žydų bendruomenės pirmininkės, retai kada būna, kai žmogus būna protingas, geras ir inteligentiškas. Žydų bendruomenei buvo didžiulė garbė, kad jis sutiko būti pavaduotoju.

L.Donskis jos akyse visuomet išliks šviesiu žmogumi. „Jis buvo labai geras žmogus, apsiskaitęs. Menai bei muziejai buvo jo gyvenimas. Filosofinės įžvalgos ir visos kalbos buvo prie širdies. Tai labai plačios erudicijos žmogus.

Žmonės tokiame amžiuje tingi tiek daug dirbti, skaityti ir domėtis. Jis – be galo įdomus žmogus, kuriam rūpėjo moralė“, – sakė moteris.

L.Donskis niekada nesiskundė sveikata. „Dėl sveikatos jokių kalbų nebuvo. Kalbėdavome, kad jis susijaudinęs dėl vieno ar kito dalyko, tačiau dėl sveikatos niekada nesiskundė. Sveikas vyras ir trykštantis laime“, – kalbėjo F.Kukliansky.

Trečiadienio rytą pranešta, kad 54 metų L.Donskis susmuko Vilniaus oro uosto išvykimo salėje. Spėjama, kad vyrui sustojo širdis. Valstybės vadovai pareiškė užuojautą dėl L.Donskio mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?