Gaisras Radviliškyje dar gesinamas

Praėjusį trečiadienį kilęs gaisras Radviliškyje, granulių gamykloje, gesinamas iki šiol. Į talką gesinti šio gaisro yra atskubėję ir savanoriai ugniagesiai iš Rėkyvos bei Kelmės rajono.

Praėjusį trečiadienį kilęs gaisras Radviliškyje, granulių gamykloje, gesinamas iki šiol. Į talką gesinti šio gaisro yra atskubėję ir savanoriai ugniagesiai iš Rėkyvos bei Kelmės rajono.<br>R.Vitkaus
Praėjusį trečiadienį kilęs gaisras Radviliškyje, granulių gamykloje, gesinamas iki šiol. Į talką gesinti šio gaisro yra atskubėję ir savanoriai ugniagesiai iš Rėkyvos bei Kelmės rajono.<br>R.Vitkaus
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 4:44 PM, atnaujinta Dec 2, 2019, 9:57 AM

„Dirbame neskaičiuodami valandų, merkiant lietui, sušalę ir sužvarbę nuo vėjo. Gal viskas eisis sparčiau, nes turėtų atvykti du papildomi ekskavatoriai, turėtume sulaukti ir daugiau krautuvų“, – pranešime spaudai cituojamas Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Kęstutis Bautronis.

Pjuvenų ir medienos atliekų krūva užima didelę teritoriją – apie 10 tūkstančių kvadratinių metrų. Kalnas, kuriame vyksta giluminis degimas, yra kaip septynaukštis pastatas.

Telkiniuose mažėjant vandens, ugniagesiai ne tik bando jį taupyti, bet ir ieško kitų išeičių – vanduo naudojamas pakartotinai, pumpuojant jį iš pievos ir griovių.

„Tokiu būdu ne tik taupome vandenį, bet ir mažiau juo tvindome pievas ir nuotekų tinklus“, – teigė štabe naktį į antradienį dirbęs Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyresnysis specialistas Darius Liekmanis.

Praėjusią parą pjuvenų kalno viršuje atsivėrė ertmės, vadinamieji „krateriai“, kurie, ugniagesių manymu, siekia aikštelės dangą. Iš jų intensyviai kyla dūmai, tarsi rūktų iš kamino.

Gaisras „Gairelitos“ teritorijoje, dėl kurio Radviliškyje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, kilo naktį iš spalio 4-osios į spalio 5-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.