Baltijos jūroje išgelbėti sugedusios jachtos keleiviai, tarp jų – lietuviai

Koordinuojant Lietuvos ir

Jachta buvo nešama gilyn į Baltijos jūrą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Jachta buvo nešama gilyn į Baltijos jūrą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 5:29 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:40 AM

Gelbėjimo operacija buvo pradėta, kai Lietuvos JGKC budėtojas ketvirtadienį, apie 16 val., gavo pranešimą apie sugedusią lietuvių jachtą „Leopard 24“. Ji dėl variklio gedimo dreifavo Baltijos jūroje 15 jūrmylių į vakarų pusę nuo Saremos salos (Estija). Jachta buvo nešama gilyn į Baltijos jūrą. Jachta plaukė keturi asmenys: du Lietuvos piliečiai, vienas Estijos pilietis ir vienas Suomijos pilietis.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, apie įvykį JGKC budėtojui telefonu pranešė vieno iš jachtos „Leopard 24“ įgulos nario lietuvio giminaitis.

Kadangi jachta sugedo Latvijos paieškos ir gelbėjimo darbų ir atsakomybės rajone netoli Estijos krantų, Lietuvos JGKC budėtojas susisiekė su Estijos ir Latvijos jūrų gelbėjimo koordinavimo centrais prašydamas pagelbėti jachtoje esantiems žmonėms. Jiems buvo perduota visa turima gelbėjimo operacijai reikalinga informacija.

Latvijos jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (Latvijos JGKC) į įvykio vietą išsiuntė Latvijos karinių jūrų pajėgų budintį laivą „Astra“, kuris 18.49 val. buvo įvykio vietoje ir, prisišvartavęs gedimą patyrusią jachtą, pradėjo ją buksyruoti į Ventspilio uostą. Dviem jachtos įgulos nariams, susirgusiems jūros liga, nukelti nuo jachtos buvo išsiųstas dar vienas Latvijos KJP laivas „Rezeknė“.

Spalio 21-ąją, po vidurnakčio, iš Latvijos JGKC gautas pranešimas, kad į Ventspilio uostą grįžo laivas „Rezeknė“ su Estijos ir Suomijos piliečiais. Laivas „Astra“ partempė jachtą „Leopard 24“ su dviem Lietuvos piliečiais.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, visiems keturiems išgelbėtiems asmenims medicininės pagalbos neprireikė.

Visos šios gelbėjimo operacijos metu Lietuvos JGKC budėtojas palaikė telefoninį ryšį su vieno iš jachtos įgulos nario lietuvio žmona, esančia Lietuvoje, nuolat informuodamas ją apie tai, kaip vyksta gelbėjimo operacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.