Pareigūnas iš ledinės upės išgelbėjo pradinuką

Biržų rajone pareigūnas iš ledinės upės ištraukė pradinuką. Vaikas

Pareigūnas iš ledinės upės išgelbėjo pradinuką.<br>Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Pareigūnas iš ledinės upės išgelbėjo pradinuką.<br>Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2016, 3:33 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 9:10 AM

Kaip praneša Panevėžio apskrities VPK, trečiadienio rytą vedžiodamas šunį Biržų rajono policijos komisariato tyrėjas Mindaugas Balčiūnas išgirdo nuo upės pusės sklindantį vaiko balsą. Pribėgęs pamatė iki kaklo į ledinį vandenį panirusį berniuką ir nedelsdamas šoko jo traukti.

Laimei, pradinukas buvo tik stipriai sušalęs.

Policijos pareigūnas džiaugėsi, kad šunį išvedė pačiu laiku ir atsidūrė reikiamu laiku reikiamoje vietoje ir galėjo išgelbėti vaiką, nes tai galėjo pasibaigti blogiau.

Mindaugui Balčiūnui, išgelbėjusiam berniuką, į pagalbą atskubėjo Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Biržų rajono agentūros vyr. specialistas Artūras Griška. Jis padėjo berniuką sušildyti, kol buvo susisiekta su jo artimaisiais.

Vaikas nuvežtas namo ir atiduotas močiutei į rankas.

Panevėžio apskrities policija primena žinomus dalykus: atėjus šaltajam metų laikui, paspaudus pirmajam šaltukui, vandens telkiniai pasidengia plonu ledo sluoksniu ir be galo vilioja vaikus. Policija ragina tėvus ir senelius, auklėjančius vaikus, nepamiršti, kad eidami į mokyklą, jie neaplenkia smalsumą keliančių vietų ir lekia pažaisti prie vandens telkinių, prašo būtinai vaikams priminti saugumo taisykles ir papasakoti apie mirtinus pavojus lipant ant ledo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.