Laukuose mįslingai miręs žmogus jo artimiesiems uždavė mįslę

Vedinas arkliu brido per arimus?

V.Lesčauskas turėjo grįžti iš sodybos (apskritimas dešinėje) į kaimą, tačiau jo kūnas buvo rastas visai ne toje pusėję (apskritimas kairėje).<br>A.Ziabkus
V.Lesčauskas turėjo grįžti iš sodybos (apskritimas dešinėje) į kaimą, tačiau jo kūnas buvo rastas visai ne toje pusėję (apskritimas kairėje).<br>A.Ziabkus
V.Lesčausko kūnas buvo rastas toli nuo keliuko prie laukuose esančių krūmų.<br>A.Ziabkus
V.Lesčausko kūnas buvo rastas toli nuo keliuko prie laukuose esančių krūmų.<br>A.Ziabkus
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2016, 4:35 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 10:46 PM

Tačiau velionio artimiesiems kilo rimtų abejonių ar pareigūnai neprasnaudė padaryto nusikaltimo.

Kaip vos už 3 kilometrų arklio pasiskolinti išėjęs 81 metų žmogus kartu su gyvuliu atsidūrė visiškai kitoje pusėje nuo namų ir numirė už kilometro nuo keliuko esančiuose krūmynuose?

Atsakymo į šį klausimą ieško ne dingusio senuko paiešką skelbusi policija, o tris dienas tėvo ieškoję jo artimieji.

Vedinas arkliu brido per arimus?

Po kelių dienų atsiradus iš Vydmantų kaimo (Kretingos r.) ganyklos dingusiam arkliui ir kaimyninio Klaipėdos rajono teritorijoje aptikus netikėtai pražuvusio V.Lesčausko kūną, policijai darbo gerokai sumažėjo.

Buvo spėta, kad arklį iš ganyklos pasiskolino ne kartą jį anksčiau ėmęs netoli gyvenantis senukas, kuris vesdamas gyvulį į namus staiga mirė.

„Taip galėjo pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau visos aplinkybės mums kelia daug įtarimų“, – teigė Palangoje gyvenanti mirusiojo duktė Danutė Dubinienė.

Anot jos, iš netoli kitame kaime gyvenančio kaimyno tėvas nuolat imdavo arklį ir apardavo savo laukus. Arklį jis kinkydavo į kaimyno vežimą, nes senukas buvo per silpnas, kad gyvulį kelis kilometrus parsivestų pėsčiomis.

Be to, tėvas būtų grįžęs keliuku. Tačiau jis rastas visiškai kitoje pusėje nuo namų, už kilometro nuo keliuko esančiuose krūmuose, iki kurių turėjo bristi per arimą. Už trijų metrų nuo kūno stovėjo prie krūmų šakų pririštas pradingęs arklys.

Anksčiau kumelės niekas nematė

Palangiškė pasakojo, kad pradingusio tėvo ieškojo visa giminė.

„Išvaikščiojome visus aplinkinius laukus. Prie tų krūmų visureigiu pasišovė nuvažiuoti paieškose dalyvavusi policijos pareigūnė iš Klaipėdos rajono policijos komisariato, tačiau grįžusi ji mums pasakė ten nieko neradusi.

Ant žolės gulinčio tėvo gal ir nepastebėjo, bet prie krūmų buvusį arklį turėjo matyti“, – stebėjosi velionio duktė.

Antradienį dingusį žmogų penktadienį vakarop aptiko šalia krūmų lauką aręs traktorininkas. Iš pradžių jis pastebėjo prie krūmų aptiktą arklį ir tik prie jo priėjęs arčiau išvydo ant žolės gulintį žmogų.

Kodėl tuomet jis arklio nematė ketvirtadienį, kai lauką arė dar arčiau krūmų?

Jau nustatyta, kad senukas mirė dėl širdies ligos, tačiau kūno tyrimo akto nėra iki šiol. D.Dubinienei įdomiausia, kaip ekspertai paaiškins ant tėvo veido ir kūno matomus nubrozdinimus.

„Per rūbus iki kraujo nubrozdintas visas kairys šonas, nors jis rastas gulintis ant žemės. Rūbai sausi, nors kelias dienas, kol jis buvo ieškomas, smarkiai lijo. Švarūs net guminiai botai, kuriais jis turėjo bristi per arimus“, – savo abejonėmis dalinosi palangiškė.

Galimų liudytojų neieškojo

Įdomiausia, kad arklys iki šios vietos buvo atvestas su visa grandine ir smaigu. Grandine gyvulys buvo pririštas prie krūmo, nors V.Lesčauskas buvo rastas rankose laikantis pakinktus.

„Jei jau tėvas ir nusprendė kaimyno arklį parsivesti, tikrai nebūtų jo tempęs su sunkiausia grandine, kai turėjo iš namų pasiėmęs pakinktus“, – teigė D.Dubinienė.

Be to, jei žmogui ir pasidarė silpna, ar jam rūpėtų pririšti arklį? Juo labiau, kad grandinė mazgu buvo užveršta taip stipriai, kad ją vyrai vos beišnarpliojo.

Apie savo įtarimus moteris pasidalino su tėvo mirties priežastį tiriančia Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūne, tačiau palangiškei susidarė įspūdis, kad visos šios įtarimą keliančios lavono radimo aplinkybės policijos nedomina.

„Nebuvo apklausti nei šalia keliuko gyvenantys kaimynai, nei tėvą radęs žemdirbys.

Dorai nebuvo apžiūrėta ir lavono radimo vieta. Policijai svarbiausia, kad žmogaus mirtis nesmurtinė ir tik laukiama, kada šioje istorijoje bus galima padėti tašką“, – sakė pareigūnų darbu nusivylusi velionio duktė.

Komentaras

Atsakys ekspertų išvados

Eglė Jasienė, Klaipėdos rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnioji tyrėja

„Mirusiojo artimiesiems visuomet sunku susitaikyti su netikėta žmogaus mirtimi, todėl dažnai bandoma įžvelgti kriminalinę mirties priežastį.

Jei žmogus mirė ne smurtine mirtimi, dėl ligos, nelieka prasmės tirti, kaip jis atsidūrė ne ten, kur tikėtasi.

Beje, tiksli V.Lesčausko mirties priežastis iki šiol nėra žinoma, nes nesame sulaukę ekspertų tyrimo išvados. Gal dėl to ji taip ilgai ir užtruko, kad į Vilniuje išsiųsti mėginiai ekspertams sukėlė klausimų?

Gavus ekspertų atsakymą ir paaiškės, ką daryti toliau“. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.