„Via Baltica“ kelyje – didžiulė avarija: du žmonės žuvo, buvo susidarę spūstys

„Via Baltica“ kelyje tarp Panevėžio ir Pasvalio įvyko kraupi nelaimė. Susidūrus net keturioms transporto priemonėms žuvo du žmonės, yra sužeistų.

Per kraupią avariją žuvo du automobilių vairuotojai<br>K.Ozalės nuotr.
Per kraupią avariją žuvo du automobilių vairuotojai<br>K.Ozalės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys, Ilona Steponėnė

Dec 4, 2016, 3:22 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:48 AM

Policijos departamentas pranešė, kad 14 val. 55 min. kelyje A10 (Panevėžys-Pasvalys-Ryga), ties Panevėžio ir Pasvalio rajonų riba, pirminiais duomenimis susidūrė autobusas, sunkvežimis ir du lengvieji automobiliai. Tragedija įvyko Paįstrio seniūnijos teritorijoje (Panevėžio r.). 

Baisios pasekmės

Pirminiais duomenimis, per avariją du žmonės žuvo, yra daugiau nukentėjusių. Abu žuvusieji važiavo lengvaisiais automobiliais. Vienas jų buvo smarkiai prispaustas.

Žuvo „Volkswagen Golf“ vairavęs vyras, o dėl antro žuvusiojo pateikiama prieštaringa informacija. Iš pradžių pareigūnai tvirtino, kad žuvo „Audi“ vairavusi mergina, bet įvykio liudininkai tvirtino, kad šiuo automobiliu važiavo du žmonės – jaunas vyras žuvo, o greta sėdėjusi mergina ištikta šoko išlipo savo jėgomis ir buvo išvežta į ligoninę.

Sekmadienio vakarą Policijos departamentas patvirtino liudininkų žodžius – žuvo “Audi“ vairavęs vyras. Jo kūnas buvo taip sumaitotas, kad gelbėtojams teko traukti atskiras dalis.

„Į avarijos vietą išvyko keturios medikų brigados. Yra sužeistų žmonių, jie vežami į Panevėžio ligoninę“, – apie 16 val. pasakojo šio miesto Greitosios pagalbos stoties direktorė Rūta Ramoškienė. 

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Rasa Černiauskaitė naujienų portalui lrytas.lt 17 val. 15 min. patvirtino, jog žuvo du žmonės, važiavę „Audi“ ir „VW Golf“, o sužeistųjų yra keturi. Kol kas tokia yra oficiali informacija. 

Keturi autobuso keleiviai, du suaugę ir du vaikaį, išvežti į ligoninę apžiūrai. Jie skundėsi kojos ir smakro skausmais, sumušimais, vienas vaikas ištiktas šoko.

Autobusu iš Biržų į Kauną važiavo į ekskursiją susiruošusių suaugusiųjų grupė ir keli vaikai.

Vienas automobilis, „Volkswagen Golf“, taip siaubingai sumaitotas, kad sunku pasakyti ne tik kokia jo markė, bet ir kur jo priekis.

Eismas „Via Baltica“ atkarpa avarijos vietoje buvo uždarytas, vakare atnaujintas, bet nusidriekė ilgos spūstys.

„Mūsų žiniomis, visi keturi automobiliai nuvažiavo į griovį“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistai.

Vėliau buvo patikslinta, kad vienintelis autobusas į griovį neįlėkė.

Žuvo norėdamas pasukti

Avarijos liudininkų teigimu, nelaimė įvyko „Golf“ vairuotojui nusprendus pasukti į aikštelę. Žmogus sustojo kelyje, norėdamas suktį į kairę, tačiau iš paskos važiavęs vilkiko vairuotojas nespėjo sustabdyti ir rėžėsi į automobilio galą.

Liudininkų teigimu, vilkiko greitis buvo labai didelis. Gali būti, kad vairuotojas iš Lenkijos nepastebėjo priešais stabtelėjusio automobilio.

Stiprų smūgį gavęs automobilis palindo po priešpriešine eismo juosta važiavusiu autobusu, o vilkikas dar rėžėsi ir į paskui autobusą važiavusį „Audi“.

Vilkikas po smūgio nulėkė į šalikelę.

„Vaizdas kraupus. Taip sumaitoto automobilio dar nėra tekę matyti. Visi žmonės dar drebančiom kojom vaikšto, negali atsigauti“, – pasakojo lrytas.lt įvykio liudininkė Kristina.

Vaizdai pašiurpino ir ilgametę patirtį turinčius ugniagesius-gelbėtojus: „Siaubinga, žmonės pateko į tikrą mėsmalę. Traumos visiškai nesiderina su gyvybe, kai kur net atskiras kūno dalis traukėme“. 

Pareigūnai organizavo įvykio vietos apvažiavimą, eismas juda iš lėto, tačiau jau yra susidariusios spūstys.

Sunkvežimį vairavęs lenkas per avariją nenukentėjo. 

Eismo nelaimė įvyko ties pačia abiejų rajonų rajonų riba – vieni automobiliai buvo atsidūrę Pasvalio, kiti Panevėžio rajone, Petruliškių ir Sereikonių kaimuose.

„Eismas avarijos dalies atidarytas, tačiau vairuotojams patartina kol kas vengti šio ruožo“, – pasakojo R.Černiauskaitė.

Eismo sąlygas sunkina plikledis

Pirminiais duomenimis, avarijos metu kelias nebuvo slidus ir nelaimė įvyko ne dėl eismo sąlygų, o dėl vieno iš vairuotojų klaidos.

Tačiau vairuotojams reikia neprarasti budrumo. Šiuo metu Lietuvos keliuose – labai sudėtingos sąlygos, formuojasi plikledis, kurį labai lengva supainioti su šlapiu keliu.

Sekmadienį „Via Baltica“ kelyje jau įvyko dvi vilkikų avarijos. Vairuotojai tiesiog nuslydo nuo kelio. Vienas iš jų, Rusijos pilietis, buvo nesunkiai sužeistas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vakare orai ims šilti ir pirmadienio rytą temperatūra pakils virš nulio. Laukiama šlapdribos, lietaus, todėl vairuotojai turi būti itin atsargūs – gali susidaryti plikledis. Jei tapote įvykio liudininku, atsiųskite nuotraukas arba video medžiagą adresu news@lrytas.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.