Baisią avariją prie Pasvalio sukėlęs vilkiko vairuotojas lenkas nakvojo areštinėje

Vilkiko vairuotojas iš Lenkijos, sekmadienį Pasvalio r. sukėlęs baisią avariją, per kurią žuvo du žmonės, po įvykio buvo sulaikytas ir nakvojo areštinėje.

Baisią avariją sukėlęs vilkiko vairuotojas lenkas nakvojo areštinėje.<br>K.Ozalės nuotr.
Baisią avariją sukėlęs vilkiko vairuotojas lenkas nakvojo areštinėje.<br>K.Ozalės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2016, 9:34 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:43 AM

Apie tai, kad tragišką avariją sukėlęs lenkas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, pirmadienį pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba ir Panevėžio apskrities VPK.

Kaip rašoma policijos pranešime, sekmadienį apie 14 val. 55 min. Pasvalio r., kelio „Via Baltica“ ruože Panevėžys–Pasvalys–Ryga, 20 km, krovininis vilkikas „Scania“ su puspriekabe, kurį vairavo 37 metų Lenkijos Respublikos pilietis, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį „VW Golf“, kurį vairavo 62 metų vyras.

Nuo smūgio automobiliai įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur nevaldomas automobilis „VW Golf“ susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu keleiviniu autobusu „Setra“, kurį vairavo 58 metų vyras, o vilkikas „Scania“ atsitrenkė į priešpriešiais važiuojantį automobilį „Audi A6“, kurį vairavo 30-metis vyras, ir nuvažiavo nuo kelio.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, eismo įvykio metu žuvo „VW Golf“ 62 metų vairuotojas ir „Audi A6“ vairavęs vyras.

Į ligoninę pristatyta „Audi A6“ 27 metų keleivė paguldyta į reanimacijos skyrių. Sužeistos trys autobuso „Setra“ keleivės, 64 metų moteris ir dvi nepilnametės, 7 ir 15 metų mergaitės gydomos ambulatoriškai.

Moteriai nustatytas kelio sumušimas, 7-metei mergaitei – kaktos sumušimas, čiurnos raiščių patempimas, o 15-metei mergaitei – viršutinių dantų sumušimas.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

„Vaizdas kraupus. Taip sumaitoto automobilio dar nėra tekę matyti. Visi žmonės dar drebančiom kojom vaikšto, negali atsigauti“, – po avarijos lrytas.lt pasakojo įvykio liudininkė Kristina.

Vaizdai pašiurpino ir ilgametę patirtį turinčius ugniagesius gelbėtojus: „Siaubinga, žmonės pateko į tikrą mėsmalę. Traumos visiškai nesiderina su gyvybe, kai kur net atskiras kūno dalis traukėme.“

Eismo nelaimė įvyko ties pačia abiejų rajonų riba – vieni automobiliai buvo atsidūrę Pasvalio, kiti Panevėžio rajone, Petruliškių ir Sereikonių kaimuose.

Panevėžio apskrities VPK dėl šios avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.