Prienų globos namų senbuvę pražudė lovoje užsidegta cigaretė

[[ge:lrytas:lrytas:264407]]

Prienų globos namų direktorė I.Barkauskienė pasakojo, jog žuvusios globotinės lova stovėjo palangėje, prie pat balkono durų. Šios, kai kilo gaisras, buvo praviros. Galimas daiktas, jog globotinė slapčia kambaryje rūkė.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Prienų globos namų direktorė I.Barkauskienė pasakojo, jog žuvusios globotinės lova stovėjo palangėje, prie pat balkono durų. Šios, kai kilo gaisras, buvo praviros. Galimas daiktas, jog globotinė slapčia kambaryje rūkė.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Dec 6, 2016, 9:24 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:27 AM

„Staselė šiuose namuose gyvena per trisdešimt metų. Ji man sakydavo: „Jūs man jau aštunta direktorė“. Moteris yra neįgali nuo vaikystės – nevaikšto. Ją lankydavo Dzūkijoje gyvenantis brolis.

Priešgaisrinė signalizacija penktadienį suveikė apie 18 valandą. Pirmas sureagavo budėtojas ir puolė į Staselės kambarį“, – pasakojo I.Barkauskienė.

Dviviečiame kambaryje budėtojas išvydo šiurpų vaizdą. Atvira ugnimi liepsnojo prie lango stovinti neįgaliosios lova ir užuolaidos.

„Budėtojas puolė gesinti. Liepsnos buvo didesnės už jį. Subėgęs personalas išnešė nevaikštančią Staselės kambario kaimynę.

Kai atvažiavo ugniagesiai, liepsnas darbuotojai jau buvo nuslopinę. Personalas elgėsi tikrai pasiaukojamai. Budėtojas apdegė rankas, prisikvėpavo dūmų.

Darbuotojai bandė gaivinti Staselę, tačiau medikai konstatavo mirtį“, – šoką sukėlusio įvykio detales prisiminė direktorė I.Barkauskienė.

Gaisras įsiplieskė iš karto po vakarienės. Galimas daiktas, jog Stasė nusprendė slapčia parūkyti kambaryje.

Moters lova stovėjo prie pat lango ir balkono durų. Šios, kai kilo gaisras, buvo praviros.

„Iš vakaro kaip tik su Stasele buvo kalbama apie rūkymą. Nuo šio įpročio rūkantį žmogų sunku atkalbėti. Staselė išklausydavo mus, bet net nežadėdavo mesti rūkyti.

Globos namuose gyvena 207 globotiniai. Dalis jų rūko. Vaikštantys ar galintys judėti eina į specialias vietas. Viena jų yra lauke, kita – trečiame aukšte, įstiklintoje terasoje.

Nejudančius globotinius į rūkomuosius nuveža globos namų darbuotojai.

Apie neatsargų rūkymą su globotiniais kalbame nuolat. Po penktadienio nelaimės dar kartą priminėme.

Aišku, būtų gerai, kad globotiniai nei patys pirktų rūkalų, nei jiems jų parūpintų pažįstami ar giminės.

Personalas neturi teisės tikrinti globotinių asmeninių daiktų. Tarsimės, kokiais dar būdais galėtumėme užbėgti tokioms nelaimėms už akių“, – kalbėjo I.Barkauskienė.

Kol kas tiksliai nežinoma, kaip kilo gaisras.

Garbaus amžiaus Stasės kambario kaimynė tuo metu nemiegojo, tačiau dėl sveikatos būklės, ko gero, nelabai suvokė, kas atsitiko.

Iš degančio kambario išnešta senolė stebėjosi, kai kitą dieną globos namų darbuotojai jos klausinėjo apie gaisrą, nes ji apskritai neprisiminė įvykio ir dėl to nepatyrė jokio streso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.