Policija sukelta ant kojų: dingo kūdikį į šulinį įmetusi motina

Teisėsauga nuo antradienio sukilusi ant kojų: jau ilgiau nei parą nėra jokių žinių apie 19-metę Karoliną Adomaitytę iš Šakių rajono, kuri įmetė į šulinį savo 7 mėnesių sūnų. Apie dingusią dukterį naujienų portalui lrytas.lt pranešė jos motina Reda Adomaitienė.

Dėl pasikėsinimo nužudyti teisiama K.Adomaitytė dingo kaip į vandenį.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Dėl pasikėsinimo nužudyti teisiama K.Adomaitytė dingo kaip į vandenį.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 5:38 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:01 AM

K.Adomaitytė antradienio rytą autobusu išvyko į Šakių seniūniją tvarkyti su pašalpa susijusių reikalų. Su savo motina gyvenanti jauna moteris namo turėjo sugrįžti po vidurdienio.

Praėjus šešioms valandoms R.Adomaitienė kreipėsi į policiją prašydama pagalbos.

Paaiškėjo, jog Karolina buvo seniūnijoje ir miesto bibliotekoje, tačiau vėliau prapuolė kaip į vandenį. Jokios mantos ji nepasiėmė, išvyko turėdama nedidelę pinigų sumą.

„Nežinau, ką ir manyti, kur jos ieškoti. Po pasikėsinimo prieš kūdikį dukra labai gailisi, jaučiasi prislėgta. Bandome ją guosti, raminti, bet veltui. Kad ir kas būtų atsitikę, reikia mėginti atsitiesti“, – pasakojo R.Adomaitienė.

Moteris viliasi, jog duktė žiemą rado kur prisiglausti – lauke jai grėstų pavojus mirtinai sušalti.

Neseniai K.Adomaitytė buvo dingusi Kaune – bylos dėl pasikėsinimo nužudyti kūdikį svarstymo dieną ji atvyko į laikinąją sostinę, tačiau teismo posėdyje taip ir nepasirodė. Bijodama proceso ir namiškių pylos ji naktį praleido svetimo miesto daugiabučio laiptinėje.

Vieniša jauna motina savo 7 mėnesių sūnų į šulinį įmetė prie namų 2016 metų vasario 10-osios rytą. K.Adomaitytė tuo metu gyveno su savo tėvu, jis buvo išvykęs į darbą. Mažylį iš ledinio vandens gyvą ištraukė laiku į pagalbą atskubėjęs kaimynas Algimantas Brazaitis, pas kurį K.Adomaitytė atbėgo šaukdama, jog nužudė vaiką.

Berniukas šiuo metu auga Šakių vaikų globos namuose, motinai prie jo artintis uždrausta.

Prieš savo sukrečiantį poelgį K.Adomaitytė patyrė nemažai bėdų: ją paliko kūdikio tėvas, draugė jos vardu prisiėmė greitųjų kreditų. Moteris jautėsi vieniša, kentė skurdą, buvo emociškai išsekusi.

K.Adomaitytė pripažinta pakaltinama ir bus teisiama, kitaip nei du vaikus šulinyje paskandinęs 37 metų Aurelijus Beras iš Saviečių kaimo (Kėdainių r.), kuris šiuo metu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas