Nuo slidaus kelio nuslydo keturi bendrovės „Busturas“ autobusai

Staiga atšilęs oras ir slidesniais už čiuožyklą virtę rajoniniai keliai sutrikdė keleivius vežančios Šiaulių bendrovės „Busturas“ darbą.

Iš Tytuvėnų į Šiaulius keleivius vežantis bendrovės „Bustutas“ autobusas „Sciania“ nuslydo į griovį.<br>Ovidijaus M Drifto („Pagalba vairuotojams Šiauliuose“) nuotr.
Iš Tytuvėnų į Šiaulius keleivius vežantis bendrovės „Bustutas“ autobusas „Sciania“ nuslydo į griovį.<br>Ovidijaus M Drifto („Pagalba vairuotojams Šiauliuose“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2016, 3:42 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:47 PM

Ketvirtadienį dėl slidžios kelio dangos į pavojingus incidentus pateko net keturi keleivius vežantys šios įmonės autobusai.

Autobusas neįvažiavo į kalną

Pasak bendrovės „Busturas“ saugaus eismo specialisto Stasio Bučo, pirmiausia teko pasirūpinti dėl slidžios kelio dangos kelyje Tytuvėnai-Kelmė įstrigusiu autobusu „Otocar Navigo Mega“.

Maršrutu Šiauliai-Vilnius per Raseinius ir Kauną vykstantis autobusas slidžiame kelyje nepajėgė pakilti į Dubysos kalną.

„Pavažiuoti toliau nebegalėjęs autobusas paprasčiausiais sustojo šalikelėje. Aš susisiekiau su kelių priežiūros tarnyba.

Privačiu automobiliu atvykę kelininkai rankomis pabarstė šią kelio atkarpą ir autobusas šiaip ne taip įkopė į kalną.

Dėl šio incidento keleiviai galutinę stotelę pasiekė valanda vėliau“,– portalui lrytas.lt sakė S.Bučas.

Medikų pagalbos neprireikė

Netrukus pagalbos prireikė ir iš Tytuvėnų į Šiaulius vykusiam bendrovės „Busturas“ autobusui – šis „Sciania“ markės autobusas nuslydo į griovį.

Gerai, kad šis griovys negilus, todėl keleivius vežantis autobusas tik pasviro, bet neapvirto. Per šį incidentą keleiviai nenukentėjo.

Dėl slidžios kelio dangos kelyje Rėkyva–Tytuvėnai į griovį įslydo ir privežamuoju maršrutu kursuojantis bendrovės „Busturas“ mikroautobusas „Mercedes-Benz 312“. Per šį incidentą keleiviai nenukentėjo.

Medikų pagalbos neprireikė ir Kurtuvėnų aplinkkelyje į šalikelę nuslydusio bendrovės „Busturas“ autobuso „Mercedes-Benz“ keleiviams.

Kelininkai atkirto: „Važiuokite saugiu greičiu“

„Gerai, kad per šiuos incidentus nenukentėjo žmonės. Vienintelis nepatogumas, kurį patyrė šie keleiviai, – kelionės tikslą pasiekė vėliau.

Nors dėl slidžios rajoninių kelių dangos galima kaltinti ir meteorologines sąlygas, aš turiu priekaištų ir kelininkams.

Į mūsų priekaištus jie atkerta: „Važiuokite saugiu greičiu.“ Tačiau jei autobusas nepajėgia įveikti įkalnės, tai apie kokį saugų greitį galime kalbėti, čia jau kalta slidi kelio danga“, – sakė S.Bučas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.