Šiaulių r. nuo kelio nuvažiavo ir apvirto mikroautobusas, sužeisti 5 žmonės

Šiaulių rajone trečiadienio rytą nuo kelio nuskriejo ir apvirto maršrutinis mikroautobusas. Per incidentą nukentėjo net penki keleiviai.

Šiaulių r. nuo kelio nuvažiavo ir apvirto autobusiukas.<br>A.Vitkaus nuotr.
Šiaulių r. nuo kelio nuvažiavo ir apvirto autobusiukas.<br>A.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2016, 9:34 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:44 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį apie 9 val. 15 min. gautas pranešimas, kad Šiaulių r., ties Vainagių kaimu, nuo kelio nuvažiavo maršrutinis autobusiukas.

Posūkyje automobilis tapo nevaldomas

Mikroautobusą „Iveco 4912“ vairavo 62 metų amžiaus vairuotojas Algirdas Remeika. Jis turi daugiau nei trisdešimties metų vairavimo stažą.

Vairuotojo teigimu, jis važiavo 40-50 kilometrų per valandą greičiu, kai posūkyje automobilis ėmė slysti ir tapo nevaldomu. 

UAB „Trasbusas“ įmonei priklausantis mikroautobusas vežė keleivius iš Šaukėnų (Kelmės r.) į Šiaulius.

Pirminiais duomenimis, per incidentą nukentėjo visi penki mikroautobuso keleiviai.

Vienas keleivis pateko į reanimaciją 

Du vyrus ir dvi moteris į ligoninę išvežė į įvykio vietą atskubėję trys greitosios pagalbos ekipažai. Viena keleivė atsipirko tik sumušimais bei išgąsčiu ir į ligoninę nebuvo išvežta.

Labiausiai per avariją nukentėjo 24 metų keleivis. Į ligoninę atvežtas jaunuolis dėl politraumos buvo paguldytas į reanimacijos skyrių. Po medikų apžiūros šis vaikinas buvo operuotas. Jo būklė, gydytojų teigimu, yra sunki, bet stabili.

Per avariją stuburą stipriai susimušusi 63 metų keleivė buvo paguldyta gydytis į Respublikinės Šiaulių ligoninės ortopedijos ir traumatologijos skyrių.

Dar du mikroautobuso keleiviai atsidūrė Respublikinės Šiaulių ligoninės neurochirurgijos skyriuje: vyriui diagnozuota galvos trauma bei krūtinės sumušimas, o moteriai – kaklo patempimas.

Vairuotojas iš pradžių tvirtino, kad per avariją nenukentėjo, o tik patyrė stresą. 

Po kurio laiko vairuotojas ėmė skųstis, kad jam skauda šonas ir buvo nuvežtas patikrinimui į ligoninę.

Kaltino sklidžią kelio dangą

Mikroautobusą vairavęs A.Remeika bei į nelaimės vietą atvykęs įmonės vadovas Algirdas Palubinskas dėl nelaimės kaltino kelininkus ir slidžią kelio dangą.

Pasak UAB „Trasbusas“ direktoriaus, jų įmonės keleivius vežioja šešiais maršrutais, tačiau tokių nelaimių dar nebuvo pasitaikę. 

Iš Šaukėnų Šiaulių link važiavęs keleivinis mikroautobusas nevaldomu tapo kelio vingyje.

Apsisukęs ir i nuo kelio nuskriejęs mikroautobusas apvirto ir slysdamas šonu atsitrenkė į medžius. Po smūgio mikroautobusas liko gulėti ant šono. Nuo kelkraščio jis nuskriejo daugiau nei dešimt metrų.

Avarija galėjo įvykti dėl slidžios ir nenuvalytos kelio dangos. Šlapiu sniegu padengta kelio dangoje dar buvo likę ir ištirpti nespėjusių ledo kauburėlių, kurie susidarė dėl suvažinėto sniego.  

Taip pat bus aiškinamasi, ar slidžiu keliu važiavusio mikroautobuso vairuotojas pasirinko saugų greitį. Dėmesys bus kreipiamas ir į techninę keleivius vežusio mikroautobuso būklę.

Dėl avarijos, per kurią buvo sužaloti žmonės, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalinkite vaizdais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.