Sąmyšis Vilniuje: vyriškis apsinuodijo tetraetilšvinu, sujudo visos tarnybos

Vienas žmogus apsinuodijo ir atsidūrė ligoninėje ankstų pirmadienio rytą Vilniuje prisikvėpavęs tetraetilšvino garų. Likviduoti incidento su nuodinga medžiaga skubėjo visos sostinės specialiosios tarnybos.

Miškelyje greta daugiaaukščių Vilniuje išlieta neaiškios kilmės skysčio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miškelyje greta daugiaaukščių Vilniuje išlieta neaiškios kilmės skysčio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2016, 8:34 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:51 PM

Vilniaus ugniagesiai pranešimą apie incidentą gavo dar prieš 7 val. 30 min. Į įvykio vietą nusiųsti gelbėtojai su cheminių incidentų likvidavimo automobiliu.

Tuo tarpu Vilniaus policija teigia, kad informacija apie įvykį gauta 7 val. 50 min. Buvo pranešta, kad Architektų g., miške greta prekybos centro „Maxima“, vyras rado ant žemės išlietą neaiškios kilmės skystį su švinu sudėtyje.

Pasak pranešėjo, išpilta apie litrą šio skysčio.

Netoli nuo incidento vietos stovi Lazdynų daugiabučiai, čia gyvena tūkstančiai žmonių.

Atvykus gelbėtojams nustatyta, kad apie incidentą pranešęs vyras pats ir yra atsakingas už cheminės medžiagos patekimą į aplinką. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente lrytas.lt sužinojo, kad vyriškis dar sekmadienį tvarkydamas vonią atrado butelį su labai nuodinga medžiaga – tetraetilšvinu.

Kaip vėliau ugniagesiams pasakojo pats vyriškis, užuot tinkamai atsikratęs buteliuko su nuodinga medžiaga, jis jį nunešė į mišką už 150 metrų nuo savo namo ir bandė čia išmesti.

Vyriškis švystelėjo buteliuką tolyn, tačiau šis atsitrenkė į tvorą ir sudužo. Tetraetilšvinas išsiliejo į aplinką.

Pasak gelbėtojų, tetraetilšvinas yra labai laki, greitai garuojanti, labai nuodinga medžiaga, sovietmečiu naudota pakelti benzino oktaninį skaičių.

Pirmuosius apsinuodijimo simptomus buteliuką miške išmetęs vyras pajuto dar sekmadienį. Pirmadienį savijautai negerėjant, jis iškvietė specialiąsias tarnybas ir parodė, kur išmetė buteliuką su tetraetilšvinu.

Greitosios pagalbos medikai maždaug 60 metų vyriškį išvežė į ligoninę, nes, kaip pats teigė, jis „jaučiasi neįprastai“. O ugniagesiai sutvarkė vietą, kurioje buvo išmesti nuodai.

Pasak gelbėtojų, į aplinką pateko nedidelis kiekis nuodų, pavojus kitiems gyventojams nebuvo kilęs.

Apie incidentą informuoti visuomenės sveikatos specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.