Vilniuje atsivėrė smegduobė: gatvė gabalais smigo žemyn

Penktadienį Vilniuje, Upės gatvėje, atsivėrė didelė smegduobė. Iš „Barclays“ pastato evakuoti žmonės.

Vilniuje atsivėrus smegduobei iš „Barclays“ pastato evakuoti žmonės.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniuje atsivėrus smegduobei iš „Barclays“ pastato evakuoti žmonės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 1:02 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:04 PM

Kaip pranešė Situacijų koordinavimo centras, į įvykio vietą įvertinti situacijos išvyko štabo automobilis. Pranešta, kad smegduobė vis plečiasi.

„Lietuvos ryto“ televizijos operatorius, esantis netoli smegduobės pranešė, kad praėjus daugiau nei valandai po pirmojo pranešimo, gatvėje, kurioje atsivėrė smegduobė, asfaltas gabalais ir toliau krenta žemyn, o įvykio vietoje susirinkusios visos spec. tarnybos tarnybos.

Vilniaus policija taip pat pranešė, kad smegduobė kelia pavojų. Kaip rašoma policijos pranešime, ketvirtadienį apie 12 val. 47 min. Vilniuje, Upės g., prie „Barclays“ biuro vykstančių statybų, stovėjimo aikštelėje, atsivėrė smegduobė, kuri vis plečiasi, į ją gali įkristi šalia stovintys automobiliai.

Buvo pažeistas ir vandentiekio vamzdis, todėl į gatvę bėga vanduo. Policija Upės g. atkarpoje ties „Barclays“ pastatu užtvėrė gatvę ir sustabdė bet kokį judėjimą.

Vėliau Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad aplink smegduobę esančioje teritorijoje laikinai uždraustas tiek transporto, tiek pėsčiųjų eismas.

Avarijos likvidavimo tarnybos pranešė, kad avarijos šalinimo darbai ir pokyčių stebėsena vyks ir šventiniu laikotarpiu, iki gruodžio 27 d. , todėl iki antradienio bus draudžiamas transporto eismas Upės gatvės -  dalyje tarp Studentų ir G. Baravyko gatvių. Likvidavimo darbų zoną apvažiuoti bus galima Saltoniškių g., T. Narbuto g., Konstitucijos pr., ir G. Baravyko gatvėmis.

Gyventojai ir vairuotojai informuojami, kad  transporto ir pėsčiųjų eismas Studentų gatve yra draudžiamas. Laikinai prašoma aplenkti ir nesiartinti prie avarijos darbų likvidavimo zonos.

Studentų gatvėje gyvenantys vilniečiai prie savo gyvenamųjų namų prašomi prieiti nuo Saltoniškių gatvės pusės.

Tuo metu pastate dirbantys žmonės tvirtina, kad dalis evakuotų darbuotojų dirbs iš namų, dalis – iš greta esančių biurų.

„Trūko vamzdis ir atsivėrė smegduobė 30 metrų nuo pastato. Visus evakavo, dabar visi vyksta dirbti iš namų, kitame biurų pastate laisvina vietas, kad priimtų mus“, – lrytas.lt pasakojo „Barclays“ pastate dirbantis vaikinas.

Apie pavojų pranešė signalizacija

Kitas „Barclays“ darbuotojas sakė, kad būdamas darbe išgirdo kaukiant signalizaciją ir tada darbuotojai buvo informuoti palikti patalpas.

„Dabar jau visi esame evakuoti, o kas ten įvyko – ar smegduobė, ar kas kitas, nežinau. Tuo metu buvau darbe, įsijungė signalizacija. Visi tvarkingai išėjome lauk, viskas vyko organizuotai, dabar jau visi esame saugūs“, – sakė vyras.

Paklaustas, ar darbuotojai nebijo, kad pastatas gali būti pažeistas ir griūti, jis atsakė, kad logiškai mąstant pavojus yra, tačiau pastatas stovi tolokai.

Apie tai, ar penktadienį dar grįš į darbą, vyras sakė nieko nežinantis: „Nieko nežinau, kaip čia bus, sakė, kad artimiausiu metu paaiškės. Dabar tiesiog laukiame.“

Renkasi „Barclays“ vadovai

Penktadienio popietę „Barclays“ vadovai rengia susirinkimą, kuriame bus aptarta situacija. Po jo turėtų paaiškėti daugiau informacijos.

Kol kas „Barclays“ atstovai praneša, kad žmonės yra evakuoti, niekas nenukentėjo.

„Barclays“ operacijų centro Lietuvoje žiniomis, vanduo jau yra sustabdytas ir šiuo metu stebima, ar nėra padaryta kokios nors žalos pastato konstrukcijoms, ar saugus pastatas.

„Žmonės negrįš į pastatą tol, kol nebus ištirta, ar yra saugu“, – komentavo „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vykdomasis direktorius Mariano Andrade Gonzalezas.

Nutraukti du nuotekų vamzdžiai

Bendrovės „Vilniaus vandenys“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis lrytas.lt informavo, kad buvo nutraukti du lygiagrečiai einantys nuotekų vamzdžiai.

„Mūsų specialistai jau dirba įvykio vietoje ir vertina situaciją. Nuotekų tekėjimas yra sustabdytas“, – sakė A.Bubnelis.

Pasak bendrovės „Vilniaus vandenys“ atstovo, smegduobė atsivėrė visai greta statybvietės. Avarijos priežastimi, pirminiais duomenimis, tapo toje vietoje vykdyti statybos darbai.

Vėliau išplatintame pranešime A.Bubnelis pranešė, kad abu vamzdžiai „buvo nutraukti“.

„Vilniaus vandenų“ duomenimis, slėgis šiose linijose po avarijos nukrito itin greitai. O tai yra požymis, jog linijos buvo paveiktos išoriškai.  

Įvykio vietoje dirba „Vilniaus vandenų“ specialistai, kurie likviduoja avariją.

Geriamojo vandens tiekimas aplinkinių namų gyventojams dėl avarijos nesutriko.

Žmonės nenukentėjo

Kaip praneša agentūra BNS, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas įvykio vietoje žurnalistams sakė, kad iš „Barclays“ pastato ir šalia esančio bendrabučio buvo evakuoti žmonės, patraukti netoliese buvę automobiliai. Žmonės nelaimės metu nenukentėjo, po vandeniu atsidūrė viena statybininkų transporto priemonė. 

„Avarija yra lokalizuota, vyksta likvidavimo darbai ir artimiausiu metu jie turėtų būti baigti“, – žurnalistams sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Saulius Gagas. 

Policijos atstovų teigimu, į pastatus grįžti nebus galima dar bent kelias valandas. 

Kaip pranešė koncernas SBA, kurio verslo slėnis „Green Hall“ yra šalia atsivėrusios smegduobės, šiuo metu specialioji technika siurbia išsiliejusį vandenį, tai padarius bus galima apžiūrėti vietą iš įvertinti situaciją, tai pat rašo BNS. 

„Kada „Green Hall“ biurų pastato darbuotojai galės grįžti į savo darbo vietas, bus nuspręsta tik išvalius statybvietę“, – pranešime cituojamas verslo slėnį vystančios bendrovės „Urban Inventors“ direktorius Lionginas Šepetys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.