Iš liepsnojančio namo išnešė sergančią motiną

Pušinavos (Radviliškio r.) gyventojos brangiai sumokėjo už klaidą prijungiant dujų balioną. Dėl dujų nuotekio įsiplieskęs gaisras seną medinį gyvenamąjį namą pavertė nuodėgulių krūva.

Namas virto nuodėgulių krūva.<br>Radviliškio ugniagesių nuotr.
Namas virto nuodėgulių krūva.<br>Radviliškio ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 2:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:33 PM

Nelaimė įvyko sausio 3-iosios vakarą vienoje Pušinavos kaimo sodyboje. Joje šeimininkavo 59 metų moteris ir sunkiai vaikštanti jos 86 metų motina.

Ugniagesiai pranešimą apie gaisrą gavo 19 val. Į atokų kelių sodybų kaimą gelbėtojai atvažiuoti neužtruko, bet gyvenamasis namas jau skendėjo liepsnose.

Laimė, kad sodybos šeimininkė ir jai į pagalbą suskubęs kaimynas spėjo išnešti į kiemą ligonę. Tempdama sunkiai sergančią motiną jos duktė apsvilo veidą, apdegė plaukai. Kai šeimininkė pabandė grįžti į namą vertingesnių daiktų, ugnis jau buvo išplitusi po visą vidų.

Namo ir jame likusio turto išgelbėti nebegalėjo ir ugniagesiai. Jie tik apsaugojo, kad ugnis neįsimestų į kitus sodybos statinius, tvartą su gyvuliais.

Iš mirties nagų ištrūkusi šeimininkė sakė, kad antradienį buvo pakeistas dujų balionas. Vakare moteris užuodė dujų kvapą, todėl suskubo vėdinti kambarius.

Tačiau paaiškėjo, kad to nepakako. Kai tik šeimininkė sumanė užkaisti virdulį ir brūkštelėjo degtuką, pliūptelėjo liepsnos kamuolys. Ugnis išsyk įsimetė į užuolaidas ir ėmė žaibiškai plisti.

Be pastogės likusią ligonę naktį išsivežė Alytuje gyvenanti kita duktė. O be pastogės likusią šeimininkė laikinai priglaudė kaimynai.

Sudegęs namas buvo ne jame gyvenusių motinos ir dukters nuosavybė. Šią sodybą seniai buvo atsiėmęs tikrasis šeimininkas, bet jis leido pasilikti ir ūkininkauti čia kelis dešimtmečius šeimininkavusioms moterims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.