Nuo kelio nulėkė keleivinis autobusas: močiutė su anūke išlaipintos per langą

Trečiadienį ryte, apie 7 val. 40 min., prie Skirsnemunės nuo kelio nuvažiavo ir ant šono nuvirto keleivinis autobusas. Juo važiavusios močiutė su anūke buvo išlaipintos išmušus galinį autobuso langą, rašoma Jurbarko rajono laikraštyje „Šviesa“.

Nuo kelio nulėkė keleivinis autobusas: močiutė su anūke išlaipintos per langą.<br>Jurbarko rajono laikraščio „Šviesa“ nuotr.
Nuo kelio nulėkė keleivinis autobusas: močiutė su anūke išlaipintos per langą.<br>Jurbarko rajono laikraščio „Šviesa“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

jurbarkosviesa.lt

Jan 5, 2017, 11:31 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:27 PM

Pasak laikinai „Jurbarko autobusų parkui“ vadovaujančios Linos Vaišvilienės, dvi keleives vežęs autobusas avariją padarė dėl slidaus kelio. Nesuvaldyta transporto priemonė nuslydo nuo važiuojamosios kelio dalies ir gan aukšto pylimo, ir nugriuvo ant šono.

„Autobusas atsigulė ant šono, todėl buvo užspaustos durys. Teko išmušti galinį langą, kad išliptų keleivės. Siūlėme jas nugabenti į ligoninę, buvo iškviesti medikai, tačiau jos pagalbos atsisakė. Avarija įvyko dėl slidaus kelio“, – tikino L. Vaišvilienė.

Pasak moters, autobusas taip pat nukentėjo nestipriai, jis bus pataisytas po keleto dienų.

Jurbarko r. policijos komisariato viršininkas Aivaras Dumčius taip pat patvirtino, kad nukentėjusių žmonių nebuvo. Pasak pareigūno, avarijos priežastis – saugaus greičio nepasirinkimas.

„Kelių eismo taisyklės aiškiai numato, kad kiekvienas vairuotojas turi pasirinkti saugų greitį, kad bet kada galėtų suvaldyti automobilį. Jei reikia, galima ir 30 kilometrų per valandą greičiu važiuoti. Žinoma, kelias slidus, bet tai nepanaikina pareigos važiuoti saugiai“, – sakė A. Dumčius.

Pasak viršininko, prie avarijos galėjo prisidėti ir tai, kad autobusas – labai senas.

„Turbūt niekam nereikia aiškinti, kaip žiemą važiuojama su kokiu „Žiguliu“, o kaip su šiuolaikiniu automobiliu, kuris pilnas saugumo sistemų“, – sakė A. Dumčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.