Savaitgalį avarijose žuvo 7 žmonės, tarp jų – 1 mažametis

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad savaitgalį, pirminiais duomenimis, mūsų šalies keliuose įvyko 23 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 7 eismo dalyviai, tarp jų 1 mažametis: 3 keleiviai (60 m., 42 m. ir 6 m.), 2 vairuotojai (34 m. ir 61 m.), 2 pėstieji (apie 60 m. ir 51 m.).

Savaitgalį avarijose žuvo 7 žmonės, tarp jų – 1 mažametis.<br>V.Stankevičiaus nuotr.
Savaitgalį avarijose žuvo 7 žmonės, tarp jų – 1 mažametis.<br>V.Stankevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 10:13 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:22 PM

Sužeistas 31 žmogus, iš jų 6 nepilnamečiai (4 keleiviai ir 2 pėstieji). Tarp nukentėjusiųjų: 16 keleivių, 9 pėstieji ir 6 vairuotojai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 įvykiuose: žuvo 2 žmonės, 6 sužeisti. Per tris paras policijos pareigūnai gavo 541 pranešimą apie techninius eismo įvykius.

Savaitgalį, pirminiais duomenimis, pradėtas 41 ikiteisminis tyrimas dėl galbūt vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Penktadienį apie 13 val. 40 min. Kelmės rajone, Lyduvėnų kaime, Tilto gatvėje, kelyje Kušeliškė–Lyduvėnai–Maironiai, mikroautobuso „VW Caravelle“ 34 metų vairuotojas, pirminiais duomenimis, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, kad kiekvienu metu galėtų suvaldyti transporto priemonę.

Apsnigtame žvyrkelyje automobilis užvažiavo ant tilto per Dratvinio upę, atsitrenkė į atitvarus, ir, nuvažiavęs nuo tilto į upę, apsivertė. Įvykio metu žuvo mikroautobuso vairuotojas ir 42 metų keleivis.

6-erių metų keleivis buvo nuvežtas į ligoninę, kur reanimuotas, tačiau gydytojams mažamečio gyvybės išgelbėti nepavyko. Sužeisti dar du keleiviai: 46 metų vyras dėl galvos sumušimo išleistas gydytis ambulatoriškai, o 3,5 metų berniukas dėl sumuštos kaktos ir nubrozdinto veido stebėti paguldytas į Raseinių ligoninę.

Tą pačią dieną, apie 6 val. 45 min. Panevėžyje, Kerbedžio ir Lentpjūvių gatvių sankryžoje, sningant, neapšviestame ruože, į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją įėjusią pėsčiąją kliudė automobilis „Opel Antara“, vairuojamas 55 metų vyro.

Nukentėjo 45 metų moteris, jai nustatyti daugybiniai galvos ir viso kūno sumušimai.

Apie 7 val. 38 min. Panevėžio rajone, Levaniškio II kaime, kelyje Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys, esant apsnigtai kelio dangai, vairuojamo automobilio „Peugeot 307“ nesuvaldė 22 metų mergina.

Automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su vilkiku „MAN 18.463“, vairuojamu 49 metų Baltarusijos Respublikos piliečio. Nukentėjo lengvojo automobilio vairuotoja ir kartu važiavęs nepilnametis. 13 metų paauglys dėl galvos smegenų sutrenkimo paguldytas į ligoninę.

Penktadienio vakarą, apie 17 val. 17 min. Vilniaus rajone, Riešės kaime, Ežero gatvėje, iš už sustojusio autobuso į važiuojamąją kelio dalį įbėgusį 9 metų berniuką parbloškė automobilis „Opel Corsa“, vairuojamas 32 metų moters. Mažametis dėl dešinės kojos kaulų lūžių paguldytas į ligoninės Traumatologijos skyrių.

Šeštadienį, apie 00 val. 15 min. Šiauliuose, Lieporių gatvėje, apšviestame ruože, per pėsčiųjų perėją ėjusį neblaivų 22 metų vaikiną partrenkė automobilis, kuris iš įvykio vietos nuvažiavo.

Pirminiais duomenimis, tai galėjo būti BMW markės automobilis. Ligoninėje jaunuoliui nustatytas krūtinės ląstos sumušimas ir vidutinis 1,66 promilės girtumas (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Tą pačią dieną, apie 10 val. 40 min. Marijampolės savivaldybėje, Tursučių kaime, kelyje Mokolai–Šunskai–Tursučiai, vairuojamo automobilio „Renault Espace“, nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė 27 metų moteris.

Žvyrkelyje, tiesiame ruože, automobilis nuvažiavo į dešinę pusę ir laukuose apvirto. Nukentėjo pati vairuotoja ir jos 6-erių metų duktė. Abiem paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 13 val. 59 min. Kalvarijos savivaldybėje, Rūdelės kaime, kelyje Leipalingis–Lazdijai–Kalvarija, esant sausai kelio dangai, 24 metų vaikinas, vairuodamas automobilį „VW Golf“ ir lenkdamas kitą automobilį, atsitrenkė į kairėn sukti ketinusį automobilį „Subaru Forester“, vairuojamą 61 metų vyro.

Įvykio metu nukentėjo trys „Golf“-o keleiviai: 44-erių vyras, 34-erių moteris ir 18 metų mergina, pastaroji dėl krūtinkaulio ir šonkaulio lūžių paguldyta į ligoninę.

Apie 14 val. 00 min. Alytaus rajone, Alovės kaimo teritorijoje, kelyje Naujieji Valkininkai–Daugai–Alytus, esant sausai dangai, nesilaikydama saugaus važiavimo greičio ir reikiamo atstumo, vairuojamo automobilio „Ford Mondeo“ nesugebėjo laiku sustabdyti 39 metų moteris.

Tiesioje nuokalnėje automobilis „Ford“ atsitrenkė į priekyje sustojusio ir posūkio signalą į kairę sukti rodžiusio automobilio „Audi A6 Avant“ galą.

Nuo smūgio šis automobilis įslydo į priešpriešinio eismo juostą, kur į jį trenkėsi važiavęs automobilis „Audi 80“. Šio įvykio metu nukentėjo trys žmonės: automobilį „Audi 80“ vairavęs 45-erių vyras ir su juo važiavęs 20 metų keleivis bei „Ford“ 39 metų keleivė.

Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, visiems trims paskirtas ambulatorinis gydymas. Patikrinus vairuotojų blaivumą, paaiškėjo, kad „Audi A6“ vairavęs 41 metų vyras buvo neblaivus – jam, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas 1,34 promilės girtumas.

Sekmadienį, apie 2 val. 31 min. Vilniuje, Salininkų gatvėje, 28 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Vectra Station Wagon“ partrenkė ir sužeidė į važiuojamąją dalį iš kairės pusės staiga įėjusius du vyrus.

Tamsiuoju paros metu 27 ir 24 metų vyriškiai neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų. Abu jie nuvežti į ligoninę: 24-erių vaikinas paguldytas į Reanimacijos skyrių.

Tą pačią dieną, apie 9 val. 29 min. Prienų rajone, Išlaužo seniūnijoje, kelyje Kaunas–Prienai–Alytus, neblaivaus 40 metų vyro vairuojamas visureigis „Land Rover Discovery“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur rėžėsi į važiavusį lengvąjį automobilį „Opel Zafira“.

Susidūrimo metu žuvo automobilį „Opel“ vairavęs 61 metų vyras, šio rajono gyventojas. Dar trys šiuo automobiliu važiavę keleiviai, 60 ir 21 metų moterys bei 42-ejų vyras, kaip ir antrojo automobilio neblaivus 37 metų keleivis (2,05 prom.), patyrė įvairius sužeidimus. Visi keturi buvo nuvežti į Kauno klinikas.

Tą pačią dieną, apie 12 val. 25 min. 60 metų moteris ligoninėje mirė. Automobilio „Land Rover“ vairuotojui nustatytas vidutinis 1,95 promilės girtumas. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Sekmadienio vakarą, apie 19 val. 30 min. Radviliškio rajone, Raudondvario kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai (36,6 km), blaivus 23 metų vaikinas, vairuodamas automobilį BMW 530, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir partrenkė pėsčiąjį.

Vairuotojas nepastebėjo važiuojamąja kelio dalimi (ties eismo juostos viduriu) prieš transporto priemonių važiavimo kryptį, be šviesą atspindinčių elementų ėjusio pėsčiojo ir jį parbloškė. Įvykio metu apie 60 metų amžiaus pėsčiasis žuvo, jo asmenybė tikslinama.

Apie 21 val. Pasvalio rajone, magistraliniame kelyje A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga (34,639 km), 51 metų vyro vairuojamas automobilis „Lexus RX350“ partrenkė važiuojamąja kelio dalimi ėjusį pėsčiąjį.

Tamsiuoju paros metu 51 metų vyras neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų. Jis mirė nelaimės vietoje. Automobilio vairuotojas, pirminiais duomenimis, buvo blaivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?