Gydytoja apie iš trečio aukšto iškritusį mažametį: „Vaikas labai sėkmingai nukrito“

Vaikų ligoninės gydytoja patvirtino, kad per langą iškritusio beveik pusantrų metų berniuko gyvybei pavojus negresia. Mažylis iškrito per pravirą langą Vilniuje sekmadienio vakarą, kol neblaivus jo tėvas miegojo. Galvos ir kūno sumušimų patyręs mažametis šiuo metu sveiksta.

Per langą iškritusio beveik pusantrų metų berniuko gyvybei pavojus negresia.<br>D.Umbraso nuotr.
Per langą iškritusio beveik pusantrų metų berniuko gyvybei pavojus negresia.<br>D.Umbraso nuotr.
Per langą iškritusio beveik pusantrų metų berniuko gyvybei pavojus negresia.<br>D.Umbraso nuotr.
Per langą iškritusio beveik pusantrų metų berniuko gyvybei pavojus negresia.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 3:04 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:45 PM

Vaikų ligoninės Vaikų traumatologijos skyriaus vedėja Jolanta Labanauskienė „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo, kad berniukui dar labai pasisekė.

Vaikas labai sėkmingai nukrito [...] ant žemės. Aplinkui buvo ir plytelės, ir plytos, ten buvo matyti metalinių konstrukcijų, o jis nukrito tarp jų visų – ant minkštos žemės“, – teigė gydytoja.

Pasak jos, vaiko kūne ir galvoje yra sužalojimų, tačiau jo būklė stabili. „Jis krūpčioja ir mama sakė, jog naktį neramiai miegojo, kaip niekada. Tai išgąstis tikrai yra. O dabar nustatyti sumušimai, sužeidimai turėtų sugyti“, – kalbėjo gydytoja.

Vaikų traumatologijos skyriaus vedėja pažymėjo, kad neretai traumų specifiką lemia ir vaiko amžius, nes kuo vaikas vyresnis, tuo ir traumos būna sunkesnės.

„Maži vaikai krenta, kaip sakome, kaip kačiukai. Jie atsipalaidavę krenta ir tie sužalojimai, kaip šiuo atveju, yra minimalūs. Gali būti ir labai sunkūs. Tai galūnių lūžiai, pilvo organų traumos, plyšimai, sunkūs kaukolės lūžiai ir galvos smegenų sužeidimai“, – teigė J.Labanauskienė.

Kaip vaikas galėjo iškristi per langą? „Aš mamos klausiau, sakė, vaikas dar net nevaikšto. Jam metai ir trys mėnesiai, ir jis dar nevaikšto. Kaip jis atsidūrė ant to lango ir kaip iškrito, mama nepasako“, – kalbėjo gydytoja. Metų ir trejų mėnesių berniukas tik ropoja arba vaikšto įsikibęs. Gydytoja mano, kad jis galbūt užlipo ant kažko, užsiropštė ant palangės ir tuomet galėjo iškristi.

Sekmadienio vakarą policija pranešė, kad pusantrų metų vaikas Vilniuje iškrito per langą tuo metu, kai jo tėvas neblaivus miegojo. Vyriškiui buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,68 prom.). Jis uždarytas į areštinę. Pradėtas įvykio tyrimas.

Nelaimė įvyko viename iš Tyzenhauzų gatvės daugiabučių. Aplinka, kurioje vaikas augo, atrodė tvarkinga, tačiau įtariama vaiko nepriežiūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.