Sūnus ieško iš namų išėjusio sergančio tėvo: pataria, kaip ieškoti dingusiojo

Jau antra para artimieji ieško iš namų Vilniuje penktadienį tarp 11 ir 12 val. Lazdynuose, išėjusio ir negrįžusio Bernardo Michalovskio (gimęs 1954 m.)

Jeigu matėte Bernardą Michalovskį, skambinkite 112.
Jeigu matėte Bernardą Michalovskį, skambinkite 112.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2017, 10:28 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 2:58 AM

Vitalijus Michalovskis socialinėje erdvėje išplatino prašymą atsiliepti visus pastebėjusius paklydusį jo tėvą.

Žymės: apsirengęs tvarkingai, juoda striuke, juodomis kelnėmis, 165-170 cm ūgio, apkūnokas. Vyras neįgalus, po kelių galvos traumų (ant galvos aiškiai matyti du dideli pooperaciniai randai), sirgo epilepsija. Prieš kelias dienas patyrė priepuolį, griūdamas susižalojo kaktą.

Gali sunkiai orientuotis aplinkoje, patirti epilepsijos priepuolį, laikinai neatsiminti gyvenamosios vietos.

Paskutinėmis žiniomis, jo mobilusis telefonas, kovo 10 d. pavakary, buvo fiksuojamas Grigiškėse, po to ryšys nutrūko.

Mačiusius šį asmenį, ar žinančius jo buvimo vietą, artimieji prašo kreiptis pagalbos telefonu 112, ar telefonais 868374408, 868326061.

Sekmadienio vakarą vyras dar nebuvo rastas.

Patarė, kaip ieškoti

„Kad ir kaip bebūtų gaila, bet Lietuvoje tikrai ne kiekvienu atveju pakeliami sraigtasparniai, sutraukiama daugybė policijos ekipažų, masiškai šukuojamos apylinkės, ir pan. Gal taip bus kada nors, nes taip turėtų būti, bet dabar, deja... Taigi, dingus artimam asmeniui, tenka pačiam tapti sekliu. Žinoma, Jūs nesate alternatyva policijai ir Jūsų galimybės ribotos (pavyzdžiui, negalite pareikalauti kokių nors vaizdo įrašų), bet per šias dienas sukaupta šiokia tokia patirtis, kuri galėtų padėti jei ne mums, tai bent kažkam kitam. Savaime suprantama, kiekvienas dingimo atvejis yra individualus, bet visgi...“, – tokiu įrašu „Facebook“ pasidalijo dingusio vyro sūnus V.Michalovskis.

Jis sako, kad jeigu pradingo artimas žmogus, svarbiausia nedelsti.

„Nereikia tikėti kažkokiais nuolat sklandančiais gandais, kad suaugusio žmogaus paieška skelbiama po kelių parų, ar pan. Jei žmogus turėjo grįžti tada ir tada, bet negrįžo, o ryšio su juo kuris laikas nėra, nelaukite rytdienos ar kažkokių mistinių kelių parų, skambinkite 112. Per galvą už tai niekas neduos, o informaciją užregistruos“, – rašo vyras.

Antra, ką jis pataria, leistis į paieškas patiems. Visose matomose vietose iškabinti ieškomo žmogaus nuotrauką su aprašymu – stotelėse, prie parduotuvių, ant stendų, ten, kur būna daugiau žmonių.

„Turėkite nuotrauką telefone, rodykite ją, klausinėkite net benamių ir prie parduotuvinių pijokėlių. Tie dažnai suka ratus apie vieną vietą nuo ryto iki vakaro, pažįsta iš veido visų aplinkinių namų gyventojus, atkreipia dėmesį į „svetimus“, – sako V.Michalovskis.

Jis taip pat pataria reguliariai pasiskambinti į įvairias ligonines.

„Nepasitikėkite kiekviena gauta informacija. Pasitaiko keistų žmonių, kurie būtinai pasakys, kad matė. Šie jų elgesio motyvai nežinomi, bet jei žmogus tvirtina matęs ieškomą asmenį, neatskleiskite jam visos informacijos, o tegul jis pats jums apibūdina matyto žmogaus aprangą, kokias kitas detales. Ir tuomet daug tokios informacijos atkrenta kaip visiškai nenaudinga. Galbūt, netgi didžioji dalis“, – sako dingusio tėvo ieškantis vyras.

Taigi, jei bent žinote kryptį, vietovę, ar yra koks kabliukas, sako vyras, ieškokite patys. Su draugais, giminėm. Atokesnėse vietovėse, miškeliuose, palei upes, bruzgynuose, apleistuose pastatuose. Ten, kur minios žmonių nevaikšto, kur pagalbos iškart nesulauksi, kur per dieną praeina labai nedaug žmonių.

„Nepabijokite patys parašyti į didžiuosius šalies portalus, prikabinti ieškomo asmens nuotrauką ir aprašymą, paprašyti publikuoti. Net neabejoju, kad bus publikuota. Nelaukit, kol tai padarys policija. Dalinkitės informacija socialiniuose tinkluose, paprašykite, kad tai padarytų kiti. Geranoriškų žmonių kur kas daugiau, nei mes dažnai manome (bent jau aš maniau).

Tyrėjo žodžiais, būta atvejų kai žmonės buvo surasti socialiniuose tinkluose paskleistos informacijos dėka. Net jei jūsų paieškos bus bevaisės ir atrodys betikslės, tai kur kas geriau, nei tiesiog laukti pareigūnų informacijos. Taip, tokiomis gniuždančiomis akimirkomis yra velniška pagunda panirti depresijon, bet depresija yra labai negeras dalykas, pats negeriausias dalykas tuo metu, kai reikia kažkokio veiklumo...“, – „Facebook“ rašo V.Michalovskis.

Savo įraše vyras dėkoja visiems jau atsiliepusiems ir informacijos suteikusiems žmonėms ir priduria, kad paieškos tęsiasi, jo tėvas dar nerastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.