Vilniaus oro uoste iš dėžės su užrašu „toksiška medžiaga“ byrėjo granulės

Vilniaus oro uoste iš pakuočių su užrašu „toksiška medžiaga“ penktadienį išbyrėjo nedidelis kiekis granulių. Iškviesti ugniagesiai nustatė, kad išbyrėjusi medžiaga pavojaus nekelia.

Vilniaus oro uoste iš pakuočių su užrašu „toksiška medžiaga“ penktadienį išbyrėjo nedidelis kiekis granulių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vilniaus oro uoste iš pakuočių su užrašu „toksiška medžiaga“ penktadienį išbyrėjo nedidelis kiekis granulių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2017, 2:33 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 6:14 PM

Kad toks incidentas iš tiesų buvo šeštadienį lrytas.lt patvirtino Vilniaus oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

„Tai buvo krovinys, kurį reikėjo išskraidinti. Kadangi ant pažeistos pakuotės buvo užrašas, jog medžiagos gali būti toksiškos, buvo iškviesti ugniagesiai. Ugniagesius iškvietė oro uosto darbuotojai. Nustačius, kad pavojaus nėra, ugniagesiai išvyko, o incidento vieta buvo sutvarkyta“, – sakė I.Baltrušaitienė.

Vilniaus ugniagesiai į oro uostą buvo iškviesti penktadienį apie 13 val. Buvo pranešta, kad oro uosto teritorijoje, bendrovės „Litcargus“ krovinių terminalo angare vežant krovinį, ant kurio buvo užrašyta „Toksiška medžiaga“. išbyrėjo apie 200 vienetų tablečių.

Atvykę gelbėtojai konstatavo, kad išbyrėjo apie 100 gramų medžiagos, panašios į granules.

Gelbėtojai panaudojo cheminės ir radiacinės žvalgybos prietaisus, išmatavo oro taršą ir nustatė, kad ji neviršija normos.

Išbyrėjusi medžiaga buvo sušluota, toliau tvarkytis palikta oro uosto darbuotojams.

„Jau vien tai, kad ugniagesiai išvažiavo palikę darbuotojams sutvarkyti įvykio vietą, rodo, jog pavojaus nebuvo“, – lrytas.lt sakė Vilniaus oro uosto atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.