Apsinuodijęs metano dujomis įkrito į kanalizacijos šulinį

Akylas daugiškis bei į pagalbą skubiai atvykę du ugniagesiai išgelbėjo bendrovės „Simno komunalininkas“ darbuotojo 51 metų alytiškio K.Š. gyvybę, kai valydamas šešių metrų gylio kanalizacijos šulinį jis apsinuodijo metano dujomis ir nukritęs nuo laiptelių prasiskėlė galvą.

 Metano dujos vos nepražudė vyro.<br>danielius.net nuotr.
 Metano dujos vos nepražudė vyro.<br>danielius.net nuotr.
 Metano dujos vos nepražudė vyro.<br>danielius.net nuotr.
 Metano dujos vos nepražudė vyro.<br>danielius.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-06-13 11:09

Praėjusį sekmadienį apie 13 valandą Dauguose (Alytaus r.) Taikos gatvėje užsikimšo kanalizacijos šulinys.

Taisyti jo buvo atsiųstas 51 metų bendrovės „Simno komunalininkas“ darbuotojas K.Š., vienas atvykęs su automobiliu ir ant jo pritvirtinta cisterna.

Apžiūrėjęs užsikimšusį nuotekų šulinį jis pradėjo traukti su asinizatoriumi fekalijas, o paskui priėjo prie kito neužsikimšusio
šulinio, į kurį pildamas vandenį tikėjosi sukelti spaudimą sugedusiame ir pramušti nuotekų kamštį.

Tačiau pradėjęs lipti į šulinį vyras neteko sąmonės, nes apsinuodijo susikaupusiomis metano dujomis, ir nukrito į šešių metrų gylį.

Toje pačioje Taikos gatvėje gyvenantis daugiškis pastebėjo čia atvykusį dirbti vyrą, bet staiga išgirdo bumbtelėjimą ir pamatė, jog žmogus prapuolė.

Nujautęs nelaimę akylas daugiškis skubiai iškvietė pagalbą.

Pirmiausia atskubėjo Daugų komandos ugniagesiai Vytautas Sakalauskas ir Danius Zarauskas, kuris nusileido į šulinį, aprišo gelbėjimo virve sąmonę praradusį nelaimėlį praskelta galva ir su kolega ištraukė jį į viršų.

Ugniagesiai penkis minutes leisgyviam žmogui darė dirbtinį kvėpavimą, kol jis atgavo sąmonę ir perdavė atvykusiems greitosios medicinos pagalbos medikams.

K.Š. Alytaus apskrities ligoninėje buvo susiūta galvos žaizda ir įtarus kaklo slankstelių lūžimą jis netrukus išvežtas į Kauno
klinikas.

Apie nelaimę darbo inspekcijai nebuvo pranešta iš karto, todėl tik vakar (pirmadienį) ryte pradėtas nelaimingo įvykio tyrimas.

O skubiai į jo vietą iškviesti policijos pareigūnai jau atlieka ikiteisminį tyrimą dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe
reikalavimų pažeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.