Trečiadienio avarijose nukentėjo 10 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad praėjusią parą, trečiadienį, šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 9 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeista 10 eismo dalyvių, tarp jų – 2 nepilnamečiai (1 pėsčiasis, 1 dviračio  vairuotojas). 

 Trečiadienio avarijose nukentėjo 10 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr.
 Trečiadienio avarijose nukentėjo 10 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2017, 11:08 AM, atnaujinta Aug 10, 2017, 11:14 AM

Įvykiuose nukentėjo 3 vairuotojai ir 3 pėstieji, 2 keleiviai ir 2 dviračių vairuotojai. 

Neblaivūs vairuotojai eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję žmonės, pirminiais duomenimis, nesukėlė.

Užfiksuoti: 4 transporto priemonių susidūrimai, juose sužeisti 4 žmonės. Tarp jų – 2          atvejai, kai automobiliai susidūrė su dviračių vairuotojais (nukentėjo 2 dviračiais važiavę asmenys).         

2 įvykiai – automobilių nuvažiavimas nuo kelio (sužeisti 3 žmonės). Automobilių užvažiavimai ant pėsčiųjų – 2 (sužeisti 2 pėstieji), 1 įvykis – dviračio vairuotojas partrenkė pėsčiąją.  

Per parą policija gavo 167 pranešimus apie techninius eismo įvykius.

Pirminiais duomenimis, policijos pareigūnai pradėjo 15 ikiteisminių tyrimų dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Apie 6 val. 45 min. Jurbarko rajone, Seredžiaus miestelyje, kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, vairuojamo automobilio „Opel Astra“, apakinus saulei, nesuvaldė 46 metų moteris. 

Tiesiame ruože automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir nuvažiavo nuo kelio. Nukentėjusiai vairuotojai paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 8 val. Tauragės rajone, Griežpelkių I kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, draudžiamoje automobilis "Alfa Romeo 156" neleistinoje vietoje kirto ištisinę kelio ženklinimo liniją bei lenkė kitas transporto priemones.

Automobilį vairavo 24 metų vaikinas, Rusijos Federacijos pilietis. Jo automobilis susidūrė su į kairę sukusiu automobiliu „Volvo V40“, kurį vairavo 29-erių vyras. 

Įvykio metu nukentėjo pirmojo automobilio 29 metų keleivė, Rusijos Federacijos pilietė (antakio, rankos sužeidimai), paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 13 val. 52 min. Kaune, Vilniaus gatvėje, 25 metų vaikinas dviračiu laiptais nusileidęs į požeminę pėsčiųjų perėją kliudė ėjusią pėsčiąją. 

18 metų mergina patyrė galvos ir rankos traumas. Ji buvo nuvežta į ligoninę, kur, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleista į namus.

Apie 14 val. 40 min. Šilalės rajone, Vytogalos kaime, kelyje Skaudvilė–Upyna–Balsiai, 44 metų  moteris, vairuodama automobilį „Ford Transit“, nepastebėjo iš šalutinio kelio dviračiu išvažiavusio 13 metų berniuko ir jį parbloškė. 

Nepilnamečiui sužeista galva, įtariamas kaukolės lūžis. Jis paguldytas į Klaipėdos vaikų ligoninę. 

Apie 15 val. 25 min. Šiauliuose, Statybininkų gatvėje, į prie kelio esančią pievelę įvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „VW Golf“, vairuojamas 73 metų vyro. 

Šio įvykio metu nukentėjo vairuotojas ir 70 metų keleivė, abiem paskirtas ambulatorinis gydymas. Pirminiais duomenimis, eismo įvykis įvyko dėl to, kad vairuotojui pablogėjo sveikata.
 
Trečiadienio vakarą, apie 17 val. 50 min., Vilniuje, Valakupių ir Lakštingalų gatvių sankryžoje, 59 metų moteris dviračiu įvažiavo į sankryžą iš šalutinio kelio ir atsitrenkė į pagrindiniu keliu važiavusį automobilį „BMW 320“, vairuojamą 44 metų moters. 

Sužeista dviračio vairuotoja, jai nustatyti trijų šonkaulių lūžiai. Moteris paguldyta į ligoninę.

Apie 18 val .49 min. Kaune, Savanorių prospekte, į važiuojamąją kelio dalį įbėgusį 40 metų vyrą partrenkė automobilis „Hyundai i20“, vairuojamas 25 metų vaikino. 

Sunkiai sužeistas  pėsčiasis, Baltarusijos Respublikos pilietis, paguldytas į ligoninę.

Apie 20 val. 46 min. Vilniuje, Juozo Balčikonio gatvėje (kieme), 30 metų vyras, važiuodamas automobiliu „Volvo S80“, kliudė netikėtai iš už stovinčio automobilio išbėgusią 6 metų mergaitę.

Mažametė patyrė kairės pėdos sumušimus ir nubrozdinimus, ji paguldyta į ligoninės Traumatologijos skyrių.

Kita informacija: Lietuvos kelių policijos tarnyba kreipiasi į eismo dalyvius ir prašo būti dėmesingiems hidrometeorologų informacijai apie į mūsų šalį atkeliaujančius karščius, kartu, galbūt, ir nepalankias važiavimo sąlygas: lietų, stiprius vėjo gūsius. Vairuotojų prašome į kelionę, ypač tolesnę, išsiruošti iš anksto, būti pailsėjusiems. 

Pasirūpinkite ir savo transporto priemonės technine būkle, pasižiūrėkite, ar tinkamos padangos. Nepamirškite akinių nuo saulės, pasiimkite su savimi atsigaivinti vandens. Be to, esant lauke aukštai oro temperatūrai, jokiu būdu nepalikite automobilyje vienų mažamečių vaikų, vyresnio amžiaus žmonių, be abejo, ir savo augintinių gyvūnų.

Pareigūnai prašo vairuotojų laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, neskubėti, atsižvelgus į eismo sąlygas, važiuoti tik saugiu greičiu, nelenkti kitų transporto priemonių, neįsitikinus, kad tai daryti saugu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.