Palikti draugą nutarusi mergina Giruliuose šoko po traukiniu

Kraupios tragedijos sukrėsti net nepažįstami žmonės ėjo atsisveikinti su penktadienį Mažeikiuose palaidota 22 metų mažeikiške D.. Gyvenimo prasmę praradusi jauna mergina savo gyvybę nutraukė netoli Girulių, – puolė po traukiniu.

Kraupi nelaimė antradienį įvyko šioje vietoje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Kraupi nelaimė antradienį įvyko šioje vietoje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2017, 8:42 PM, atnaujinta Aug 21, 2017, 12:10 PM

Prie nuolatinio traukinių dundesio ir garsinių signalų pripratę Girulių gyventojai nekreipė dėmesio ir į antradienį apie 14 valandą pasigirdusį ilgą traukinio garsinį signalą ir čaižų stabdomų metalinių ratų cypimą.

Kad įvyko kažkas neįprasto, vietos gyventojai suprato tik pamatę dar tolokai iki Girulių stoties sustojusį keleivinį traukinį.

Matė ant bėgių gulintį kūną

Paprašytas parodyti baisios nelaimės vietą Girulių gyvenvietės pakraštyje už kelių šimtų metrų gyvenantis 54 metų Vaidas Kasparavičius ją atsekė pagal parudavusiomis kraujo dėmėmis nutaškytus geležinkelio bėgius.

Nelaimės dieną po pietų netoli tos vietos miške jis vedžiojo savo šunį. Staiga išgirdęs smarkiai stabdomo sąstato garsą, o vėliau atkreipęs dėmesį į neįprastoje vietoje sustojusį keleivinį traukinį vyras iš karto suprato, kad įvyko nelaimė.

Po kurio laiko priėjęs iki traukinio jis pamatė jau atvažiavusį greitosios medicinos pagalbos automobilį, o ant bėgių – kažkuo baltu uždengtą kūną.

Medikai ir netrukus atvykę policijos pareigūnai vietos gyventojui neskubėjo aiškinti, kas įvyko. Kalbesnis pasitaikė greitosios pagalbos vairuotojas, jis pasakė, kad šioje vietoje po traukiniu puolė jauna mergina.

Iš šalia nelaimės vietos rastos jos rankinės ir ten buvusių asmens dokumentų netrukus tapo aišku, kad tokį kraupų savižudybės būdą pasirinko vos 22 metų sulaukusi mažeikiškė.

Traukiniui teko pastovėti

Šoko ištiktas iš Vilniaus į Klaipėdą važiavusio keleivinio traukinio mašinistas pareigūnams papasakojo, kad likus apie puskilometrį iki Girulių stoties, kurioje šis traukinys nestoja, jis pamatė, kaip geležinkelio link iš miško staiga išbėgo mergina.

Mašinistas dar spėjo pagalvoti, kad neįprastoje vietoje ji per geležinkelį ketina perbėgti į kitą pusę. Tačiau kodėl ji rizikuoja tai darydama prieš pat traukinį?

Nujausdamas kažką negero mašinistas paspaudė garsinį signalą norėdamas įspėti, tačiau iki šilumvežio likus apie šimtą metrų jis pamatė, kad mergina staiga atsigulė ant bėgių.

Akimirksniu buvo įjungtas ekstrinis traukinio stabdymas, tačiau tokio nedidelio atstumo sustabdyti įsibėgėjusį sąstatą nepakako. 

Kol į sunkiai pasiekiamą vietą atvyko ekspertai, kol buvo išvežtas kūnas, užtruko nemažai laiko. Iki Klaipėdos likus vos apie 10 kilometrų sustabdytas traukinys pajudėjo tik daugiau nei po 2 valandų.

Kai kurie nekantrūs ir mažai bagažo turėję keleiviai už kelių šimtų metrų esančią Girulių stotį pamiške pasiekė pėsčiomis ir į uostamiestį važiavo maršrutiniu autobusu.

Merginą slėgė depresija

Dėl mirties priežasties ir jos aplinkybių ikiteisminį tyrimą pradėję Klaipėdos policijos pareigūnai greitai nustatė, kad mergina pastaruoju metu gyveno uostamiestyje – su draugu nuomojosi butą.

Šį birželį mergina baigė Klaipėdos valstybinę kolegiją ir įgijo socialinio darbo specialybę. Po mokslų ji buvo įsidarbinusi vienoje uostamiesčio kavinių.

Domantės draugui tokia kraupi jo merginos žūtis buvo netikėta – apie savo planus ji nebuvo prasitarusi. Pareigūnams vaikinas pasakojo, kad mažeikiškė buvusi uždaro būdo, o neseniai buvo nutarusi su juo išsiskirti.

Tyrėjams artimieji prasitarė, kad mergina pastaruoju metu sunkiai sirgo depresija, nuo jos netgi gydėsi.

Motina Domantės dienoraštyje rado ir paskutinį įrašą, kuriuo ji atsisveikino su artimaisiais. Pasak specialisų, vienos savižudybės priežasties nebūna, todėl nustatyti, kodėl mergina taip pasielgė, sudėtinga. Specialistai taip pat pabrėžia, kad nusižudyti gali bet kokio statuso, charakterio ir išvaizdos žmogus.
 Merginos draugams – šokas

Tačiau buvusios merginos bendramokslės ją prisimena visai kitaip.

„Kiek teko su ja susitikti, ji visada buvo besišypsanti, draugiška ir, iš pirmo žvilgsnio, labiausiai iš visos kompanijos besidžiaugianti gyvenimu“, – sakė netikėtos nelaimės priblokšta Indrė Liatukytė.

Artimiausia jos draugė, bendraklasė ir tą pačią kolegiją baigusi Aurelija Steponavičiūtė teigė, kad visi, pažinoję merginą, yra ištikti šoko ir neranda atsakymo, kodėl taip nutiko.

Žinia apie įvykusią tragediją visiškai netikėta buvo ir buvusiems jos pedagogams.

„Ji buvo rami, tvarkinga mergaitė, gerai mokėsi.

Prieš trejus metus į valstybės finansuojamą vietą Klaipėdos kolegijoje ji įstojo pirmu numeriu“, – prisiminė gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Janina Palenskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.