Praeivis išgelbėjo per langą iškritusią septynmetę

Šiauliuose pirmadienį išgelbėta per daugiabučio langą iškritusi septynmetė. Ant šaligatvio krentančią mažametę spėjo kūnu pridengti atsitiktinai netoliese buvęs vyriškis.

Per langą iškritusi mergaitė paguldyta į Moters ir vaiko kliniką.<br>G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
Per langą iškritusi mergaitė paguldyta į Moters ir vaiko kliniką.<br>G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-21 19:54, atnaujinta 2017-08-21 20:00

Nelaimė įvyko priešpiet, kai mergaitė Vytauto g. esančiame bendrabutyje buvo viena. Ji persisvėrė per langą trečiajame namo aukšte ir ėmė slysti. Į lango kraštą abiem rankomis įsikabinusi septynmetė ėmė šauktis pagalbos.

Jos klyksmą išgirdo į svečius pas bičiulį atėjęs 50-metis šiaulietis. Praeivis suspėjo paskutinę akimirką - jis kūnu pridengė krentančią mergaitę ir ji nusirito į žolę, 

Nelaimėlė buvo išgabenta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką. Medikai nustatė viso kūno sutrenkimą ir paguldė vaiką stebėti.

Mažametės tėvai yra kurčnebyliai, todėl nespėta išsiaiškinti, kodėl vienturtė duktė buvo palikta viena. Tai paaiškės, kai vaiko teisių gynėjai susiras gestų kalbą mokantį vertėją.

Vaikas sakė, kad užsilipo ant palangės ir bandė prisišaukti tame pačiame daugiabutyje gyvenantį pusbrolį. Tačiau bandymas buvo nesėkmingas - mergaitė paslydo ir krito.


 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.