Savaitgalio avarijose žuvo 2 žmonės, dar 59 – sužeisti

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: savaitgalį, rugpjūčio 25–27 dienomis, šalies keliuose, pirminiais duomenimis, eismo įvykiuose žuvo du žmonės: 29 m. motociklo vairuotojas ir 33 m. lengvojo automobilio keleivis.

 Savaitgalio avarijose žuvo 2 žmonės, dar 59 – sužeisti.<br> T.Bauro nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo 2 žmonės, dar 59 – sužeisti.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2017, 9:56 AM, atnaujinta Aug 28, 2017, 10:01 AM

 

Per tris paras įvyko 43 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 59 žmonės, tarp sužeistųjų – 11 nepilnamečių. 5 eismo įvykiai įvyko dalyvaujant neblaiviems vairuotojams. 

 

Dėl vairuotojų transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas, savaitgalį pareigūnai pradėjo 57 ikiteisminius tyrimus. 

 

Policijoje užregistruoti 108 techniniai eismo įvykiai, šių įvykių metu žmonės sužeisti nebuvo. 

 

Kai kurių eismo įvykių aprašymai:

 

Šeštadienį, apie 18 val. 23 min., Raseinių rajone, kelio Raseiniai – Tytuvėnai – Radviliškis 21–ame kilometre, motociklas „Honda CBR 600“, vairuojamas 29 m. vyro, lenkimo metu įvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su ta pačia kryptimi važiavusiu bei į kairę sukusiu traktoriumi „HTTA110“ su puspriekabe, kurį vairavo 22 m. vyras. 

 

Eismo įvykio metu nukentėjo motociklininkas, kuris dėl įvairių kūno sužalojimų buvo paguldytas į ligoninę, kur naktį iš šeštadienio į sekmadienį mirė.

 

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 1 val. 40 min., Panevėžio rajone, kelio Rokiškis – Panevėžys 101–ame kilometre, automobilis „BMW X5“, ties posūkiu, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. 

 

Per eismo įvykį žuvo 33 m. automobilio keleivis, sužalotas 45 m. keleivis, sunkiai sužeista 33 m. automobilio vairuotoja.

 

Penktadienį, apie 16 val. 20 min., Kaune, Partizanų gatvėje, automobilis „Škoda Octavia“, vairuojamas 42 m. moters, partrenkė staiga į gatvės važiuojamąją dalį ne pėsčiųjų perėjoje iš už sustojusio automobilio  iš namo kiemo teritorijos išbėgusį 12–metį pėsčiąjį. 

 

Dėl patirtų sužalojimų nukentėjęs berniukas  paguldytas į ligoninę.

 

Penktadienį, apie 16 val. 50 min., 36 m. vyras, vairuodamas automobilį „Chrysler Grand Voyager“, išvažiuodamas iš kiemo, susidūrė su šaligatviu dviračiu važiavusiu vyru. 

 

Dviratininkas buvo neblaivus, jam nustatytas 2,29 prom. girtumas, vyras buvo pristatytas į ligoninę. 

 

Ankstyvą šeštadienio rytą, apie 05 val. 40 min., Zarasų rajone, kelyje Šalinėnai – Antalieptė, 22 m. jaunuolis, būdamas neblaivus (2,38 prom. girtumas), nepasirinko saugaus važiavimo greičio, kelio vingyje nesuvaldė vairuojamo automobilio „Ford Mondeo“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. 

 

Įvykio metu buvo sužeisti ir į ligoninę pristatyti 24 ir 18 m. vaikinai ir 28 m. mergina. 

 

Šeštadienio vakare, 21 val. 30 min., Švenčionių rajone, Pabradėje, Vilniaus gatvėje, prie parduotuvės, automobilis „Skoda Octavia“ vairavusi 24 m. mergina, partrenkė 38 m. vyrą, kuris dėl sužalojimų buvo pristatytas į ligoninę.

 

Sekmadienio vidurdienį, apie 12 val., Plungės rajono savivaldybėje, kelyje Mažeikiai – Plungė – Tauragė, automobilio „Toyota Avensis“ 40 m. vairuotoja, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Audi A6“, kurį vairavo 58 m. vyras ir automobiliu „VW Golf“, vairuojamu 20 m. merginos. 

 

Įvykio metu sužaloti automobilio „VW Golf“ keleiviai:  43 m. moteris ir 12 m. berniukas,taip pat sužeistas automobilio „Audi A6“ keleivis, 32 m. vyras.

 

Beveik tuo pačiu metu, apie 12 val. 08 min., Anykščiuose, A. Vienuolio gatvėje, autobusų stotyje, autobusą „Iveco“ vairavęs 66 m. vyras, važiuodamas atbuline eiga, kliudė autobusų stoties teritorijoje, zonoje, paženklintoje draudžiamuoju kelio ženklu „Pėsčiųjų eismas draudžiamas“ ėjusią 84 m. pėsčiąją ir ją partrenkė. Eismo įvykio metu sužeista senjorė buvo paguldyta į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?