Pirmadienį avarijose žuvo 3 žmonės, dar 16 – sužeisti

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: pirmadienį šalies keliuose, pirminiais duomenimis, eismo įvykiuose žuvo trys žmonės: 42 metų vairuotojas, 32 metų vairuotoja ir 85 metų pėsčioji. 

 Pirmadienį avarijose žuvo 3 žmonės, dar 16 – sužeisti.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Pirmadienį avarijose žuvo 3 žmonės, dar 16 – sužeisti.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2017, 9:24 AM, atnaujinta Aug 29, 2017, 9:30 AM

Sužeista 16 žmonių, daugiausia sužeista keleivių: 7 žmonės. Pirmadienio įvykiuose buvo sužeisti 7 nepilnamečiai, trys iš jų buvo automobilių keleiviai, dar trys vaikai vairavo dviračius.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, sukėlė du eismo įvykius, pareigūnai nustatė 8 neblaivius vairuotojus, kurių girtumas neviršijo 1,5 prom., dėl vairuotojų transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas, pareigūnai pradėjo 10 ikiteisminių tyrimų. 

Per parą keliuose įvyko 43 eismo įvykiai, kurių metu žmonės sužeisti nebuvo. 

Eismo įvykių aprašymai:

Ankstų pirmadienio rytą, apie 06 val. 45 min., Vilniaus rajone, kelio Pagiriai – Kirtimai – Baltoji Vokė 17-ame km, automobilis „Mercedes Benz Vito“, vairuojamas 42 m. vyro, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Subaru Legacy Outback“, vairuojamu 32 m. moters. 

Eismo įvykio metu automobilio „Mercedes Benz Vito“ vairuotojas žuvo. Sunkiai sužalota automobilio „Subaru Legacy Outback“ vairuotoja, kuri daugybinių kaulų lūžių paguldyta į ligoninę.

Apie 09 val. 45 min. Širvintose, Vilniaus gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, automobilis „Hyundai Trajet“, vairuojamas 58 m. vyro, važiuodamas atbuline eiga partrenkė 85 m. moterį. 

Nukentėjusioji dėl daugybinių sužalojimų buvo paguldyta į ligoninę, kurioje 14 val. 15 min. jos gyvybė užgeso.

Vidurdienį, apie 12 val., Šalčininkų rajone, kelio Pirčiupis - Jašiūnai 16-ame kilometre, automobilis „VW Passat“ nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Per eismo įvykį žuvo automobilį vairavusi 42 m. moteris. Kartu važiavusi 16 metų keleivė įvykio metu nenukentėjo. 

Tą pačią dieną, apie 08 val. 21 min., Vilniaus rajone, Maišiagalos kaime, Mokyklos gatvėje, neblaivus 23 m. jaunuolis nesuvaldė vairuojamo automobilio „Volvo S60“, išvažiavo į priešingos krypties eismui skirtą kelio pusę ir kaktomuša susidūrė su automobiliu „VW Passat“, kurį vairavo 41 m. moteris. 

Eismo įvykio metu moteris buvo sužeista, taip pat sužeisti ir į ligoninę nuvežti du nepilnamečiai keleiviai, 16 ir 9 m. metų berniukai. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 09 val. 30 min., Mažeikių rajone, Tirkšlių seniūnijoje, Pievėnų kaime, 37 m. vyras, vairuodamas Švedijoje registruotą automobilį „Citroen“, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. 

Eismo įvykio metu nukentėjo neblaivus 37 m. automobilio keleivis, ligoninėje jam buvo nustatyta kaklo trauma. 

Apie 14 val. 25 min., Kėdainiuose, J. Basanavičiaus gatvėje, 4 metų berniukas iš namo kiemo išbėgo į važiuojamąją kelio dalį ir atsitrenkė į keliu važiavusį automobilį „Mitsubishi ASX“, kurį vairavo 55 m. vyras.

Eismo įvykio metu berniukas buvo sužeistas ir dėl patirtų traumų pristatytas į ligoninę.

Pirmadienio vakare, 19 val. 51 min., Alytuje, Žiburio gatvėje, gyvenamojo namo kieme, automobilis “Peugeot 206”, vairuojamas 42 m. moters, partrenkė 5 metų mergaitę. Dėl sužalojimų nepilnametė buvo nuvežta į ligoninę. 

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį – baigiantis vasaros atostogoms, artėjant  naujiesiems mokslo metams eisme dalyvauja daugiau nepilnamečių. Vaikai dažnai būna išsiblaškę ir neatidūs, todėl pareigūnai prašo suaugusiųjų prisiimkite atsakomybę už mažųjų eismo dalyvių saugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.