Vos nepražudė kepami koldūnai

Du 16 ir 18 metų vaikinai buvo ties tragedijos slenksčiu, kai virtuvėje užsidegė kepami koldūnai. Vaikinai užsnūdo ir būtų žuvę, jei ne keli atsitiktinumai.

Patruliai E.Latvaitis bei G.Pečkys
Patruliai E.Latvaitis bei G.Pečkys
Iš degančio buto du jaunuolius išgelbėjo jų kaimynas S.Paltanavičius (nuotr.) ir patruliai E.Latvaitis bei G.Pečkys.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Iš degančio buto du jaunuolius išgelbėjo jų kaimynas S.Paltanavičius (nuotr.) ir patruliai E.Latvaitis bei G.Pečkys.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Loreta JUODZEVIČIENĖ LR korespondentė

Sep 7, 2017, 3:36 PM, atnaujinta Sep 7, 2017, 3:41 PM

Kazlų Rūdos pakraštyje, viename Vytauto gatvės daugiabučių, gyvenantis 33 metų Saulius Paltanavičius pirmadienį prieš 8 val. rengėsi eiti į darbą.

Ketvirtame aukšte gyvenantis vyras pajuto degėsių kvapą: „Kuo žemiau lipau, tuo kvapas darėsi aitresnis. Jis sklido iš buto pirmame aukšte. Išėjau į lauką ir pamačiau, kad pro langus skverbiasi dūmai.“

S.Paltanavičius telefonu iškvietė pagalbą. Pirmieji atvyko netoliese buvę policijos patruliai 26 metų Evaldas Latvaitis ir jo bendraamžis Gediminas Pečkys.

„Gerai, kad buto durys buvo neužrakintos. Dūmai viduje buvo tiršti, visiškai nieko nebuvo matyti. Nežinojome, ar yra žmonių, todėl garsiai šūkavome. Niekas neatsiliepė. Tuo metu ant viryklės pliūptelėjo liepsna. Nubėgome į automobilį gesintuvų, užgesinome ugnį.

Tada bute pasigirdo kosėjimas“, – pasakojo G.Pečkys.

Patruliai suprato, kad bute yra žmonių.

„Nieko nematėme. Žmones suradome apgraibomis, pagal kosėjimo garsą. Viename kambaryje aptikau gulinčius du jaunuolius. Jie, atrodo, miegojo. Bandžiau žadinti, purčiau, bet jie nereagavo. Ištempėme abu į lauką.

Vienas vaikinas buvo be sąmonės, bet vėliau gryname ore atsigavo. Jei jie nebūtų sukosėję, nežinia, kaip būtų baigęsi. Ugniagesiai atvažiavo greitai. Jie su kvėpavimo aparatais įėjo į vidų, bet daugiau žmonių nerado.

Mums su Evaldu po to visą dieną graužė gerklę ir kamavo kosulys. Kvėpavimo aparatų mes neturime, tai vis bėgdavome į lauką įkvėpti oro, sulaikydavome kvėpavimą – ir vėl į butą“, – pasakojo G.Pečkys.

Patruliai teigė, kad buvo svarbi kiekviena sekundė, todėl nesvarstydami puolė į degantį butą ir kartu su S.Paltanavičiumi gelbėjo žmones.

E.Latvaitis policijoje pradėjo dirbti prieš pusketvirtų metų, o G.Pečkys – beveik prieš septynerius. Pareigūnai pirmąsyk pateko į tokią ekstremalią situaciją.

„Sūnėnas tą rytą su draugu grįžo iš Kauno ir, prieš eidamas į mokyklą, nusprendė išsikepti koldūnų, nes labai juos mėgsta.

Aš jau buvau darbe. Apie 8 val. atvažiavo policininkai ir pasakė, kad mano bute kilo gaisras.

Maniau, kad juokauja, kol jie manęs neparvežė namo.

Butas buvo pilnas dūmų, bet, laimė, visi gyvi. Sūnėnas tądien nėjo į mokyklą, susikvietė kelis draugus ir visą butą šveitė, valė. Jam tai buvo skaudi pamoka su laiminga pabaiga. Baisu netgi pagalvoti, kaip viskas galėjo baigtis“, – kalbėjo 16-metį globojanti jo teta Renata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.