Antradienio avarijose nukentėjo 21 žmogus, tarp jų – 1 nepilnametė

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad praėjusią parą, antradienį, šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 19 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo 21 žmogus, tarp jų – 1 nepilnametė mokyklinio autobuso keleivė. 

 Antradienio avarijose nukentėjo 21 žmogus, tarp jų – 1 nepilnametė.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Antradienio avarijose nukentėjo 21 žmogus, tarp jų – 1 nepilnametė.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-11 10:25, atnaujinta 2017-10-11 10:33

Įvykiuose nukentėjo 9 vairuotojai, 7 pėstieji, 5 keleiviai.  

Per parą policijoje buvo užregistruoti 48 techniniai eismo įvykiai, 5 eismo įvykiuose dalyvavo neblaivūs eismo dalyviai, sužeisti du žmonės. 

Pareigūnai per parą nustatė 14 neblaivių vairuotojų, 10 iš jų buvo nustatytas didesnis, nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais, iki spalio 10 d., policijos pareigūnai nustatė 6 832 neblaivius vairuotojus, dėl galimų vairuotojų nusikalstamų veikų - vairavimo, kai buvo nustatytas didesnis, nei 1,5 prom. girtumas, pradėti 4 tūkstančiai ikiteisminių tyrimų. 

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 143 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeista 211 žmonių, 10 žmonių tokiuose įvykiuose žuvo. 
 
Keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Naktį iš pirmadienio į antradienį, apie 00 val. 10 min., Vilniuje, Laisvės prospekto ir Rygos gatvės sankryžoje, 22 metų jaunuolis, būdamas neblaivus, vairuodamas automobilį „BMW 330“, jo nesuvaldė ir atsitrenkė į metalinius kelio atitvarus. 

Vairuotojas iš eismo įvykio vietos pasišalino, tačiau buvo sulaikytas, jam buvo nustatytas vidutinis, 1.6 prom. girtumas.

Antradienį ryte, 06 val. 58 min., Vilniuje, Savanorių prospekte, reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, 46 metų vyras, vairuodamas automobilį „Toyota Avensis“, partrenkė ir sužalojo 86 metų pėsčiąją, kuri dėl daugybinių sužalojimų buvo paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių.

Tą pačią dieną, apie 08 val. 57 min., Marijampolės savivaldybėje, Sasnavos miestelyje, kelyje Mauručiai – Vinčai – Puskelniai, krovininis savivartis „Mercedes Benz“, sukdamas į kairę, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Audi A3“ ir su juo susidūrė. 

Įvykio metu buvo sužeistas ir ligoninėje gydomas automobilio "Audi A3" vairuotojas, taip pat į medikus kreipėsi šio automobilio "Audi" keleivis.  

Apie 09 val. 54 min., Kalipėdoje, Debreceno gatvėje, automobilio „Mitsubishi Colt“ 68 metų vairuotoja, nepastebėjo nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusios 73 metų pėsčiosios ir ją partrenkė. 

Sužeistoji pėsčioji dėl sužalojimų paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių. 

13 val. 19 min., Plungės rajone, Paukštakių seniūnijoje, Grumblių kaimo ribose, kelyje Šiauliai – Palanga, 37 metų vyras, būdamas neblaivus, vairavo automobilį „Audi 80“, automobilio nesuvaldė ir susidūrė su sunkvežimiu „Scania“, kurį vairavo 28 metų vyras, nuo smūgio automobiliui tapus nevaldomam, pastarasis atsitrenkė į automobilį „VW Bora“. 

Automobilio „Audi 80“ vairuotojui, sukėlusiam eismo įvykį, buvo nustatytas vidutinis 1,52 promilės girtumas.

Tą pačią dieną, apie 13 val. 19 min., Vilniuje, Plytinės gatvėje, 21 metų vyras, vairuodamas automobilį „Hyundai Tiburon“, partrenkė neleistinoje vietoje į kelią įžengusią 66 metų pėsčiąją. Dėl sužalojimų moteris gydoma ambulatoriškai.

Apie 16 val. 10 min., Vilniuje, Šiltnamių gatvėje, maršrutiniam autobusui staigiai stabdant, jame nukrito ir susižalojo autobuso salone buvusi 73 metų keleivė, kuri dėl sužalojimų gydoma ambulatoriškai.

16 val. 35 min. Vilkaviškio rajone, Kybartų miestelyje, J. Basanavičiaus ir Kudirkos Naumiesčio gatvių sankryžoje, 40 metų moteris, vairuodama automobilį „Ford Galaxy“, sukdama į kairę nepraleido iš priekio pagrindiniu keliu J. Basanavičiaus gatve važiavusio automobilio „Seat Alhambra“ ir su juo susidūrė. 

Eismo įvykio metu buvo sužalotas „Seat“ automobilio vairuotojas. 

Apie 18 val. 40 min., Alytuje, Vilties gatvėje, 44 metų vyras, vairuodamas automobilį „VW Passat“, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 79 metų senjorę, kurį dėl sužalojimų paguldyta į ligoninę. 

19 val. 46 min. Vilniuje, F. Šopeno gatvėje, 57 metų vyras, vairuodamas taksi automobilį „Renault Megane“, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, sukdamas į kairę, partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią 32 metų pėsčiąją, kuri dėl patirtų sužalojimų gydoma ambulatoriškai.

Antradienį vakare, apie 22 val. 35 min., Vilniuje, Galvės gatvės ir Kazbėjų gatvės sankryžoje, 43 metų vyras, vairuodamas automobilį „Toyota RAV 4“ neblaivus, nesuvaldęs automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į laikinuosius kelio ženklus. Vairuotojui buvo nustatytas vidutinis, 1,72 promilės girtumas.

Naktį iūš antradienio į trečiadienį, apie 01 val. 21 min., Vilniuje, Tūkstantmečio gatvėje, 36 metų vyras, būdamas neblaivus, vairavo automobilį „Audi 80“, kurio nesuvaldė ir atsitrenkė į  priekyje, ta pačia kryptimi važiavusį krovininį mikroautobusą „Iveco 35C13V“, kurį vairavo Baltarusijos pilietis. 

Nuo smūgio „Iveco“ nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. „Audi 80“ vairuotojui, sukėlusiam eismo įvykį, nustatytas vidutinis, 2.06 promilės girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.