Šeimos drama: motina sukėlė tarnybas dėl dingusio 10–mečio

Pirmadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ buvo paviešinta iš mokyklos išėjusio ir dingusio 10–mečio nuotrauka. Berniuko mama ir jos sesuo prašė žmonių, turinčių informacijos apie vaiko buvimo vietą, pagalbos.

 Šeimos drama: motina sukėlė tarnybas dėl dingusio 10–mečio.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Šeimos drama: motina sukėlė tarnybas dėl dingusio 10–mečio.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2017, 8:18 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 10:04 PM

Praėjus porai valandų vaiko mama pranešė, kad berniuką pagrobė smurtaujantis tėvas.

Pradiniame vaiko mamos įraše rašoma, kad vaikas apie 14 val. 05 min. išėjo iš mokyklos, įsėdo į autobusą ir nuvažiavo link stoties, vėliau jo niekas nebematė. Vaiko ieško ir policijos pareigūnai.

Susisiekus su dingusio berniuko mama paaiškėjo, kad 10–metis, kaip ir kiekvieną rytą, su 9–erių sesute išėjo į mokyklą, tačiau namo grįžo tik vienas vaikas.

„Man apie 13 val. paskambino dukters mokytoja ir paklausė, ar ji gali grįžti namo viena be brolio, kadangi jam liko dar viena pamoka. Aš sutikau, o apie 17 val. grįžusi namo radau tik vieną vaiką. Sūnus dar nebuvo grįžęs, pradėjau panikuoti, visur jo ieškoti, bet iki šiol nieko“, – ašarojo berniuko ieškanti mama.

Jos teigimu, sužinojusi, kad sūnus dar negrįžo namo, paprašė sesers, kad ši eitų jo ieškoti prie stoties, kur jis turėjo išlipti iš autobuso. Vėliau vaiko ieškojo draugų namuose, tačiau paieškos buvo bevaisės. 

„Kadangi vaiko niekur neradom, kreipėmės į policiją. Telefono jis neturėjo, nes taip jį noriu apsaugoti nuo smurtaujančio tėvo, kuris gyvena Šalčininkuose. Mes todėl ir persikraustėm į Vilnių, kad būtume nuo jo kuo toliau.

Mokytoja sakė, kad šiandien sūnus pasakojo, jog nori pas tėvą, nes jis leidžia neruošti pamokų, daryti ką nori. Susisiekiau su vaiko tėvu, bet jis sakė, kad sūnaus pas jį nėra ir pradėjo grasinti, jei jis neatsiras“, – atviravo moteris.

Praėjus porai valandų po įrašo paskelbimo, vaiko mama pranešė, kad jos sūnų pagrobė smurtaujantis tėvas.

„Vaikas yra pagrobtas, tėvas smurtautojas išvežė vaiką. Labai ačiū už jūsų palaikymą, važiuoju su policija pasiimti sūnaus“, – rašė berniuko mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.