Nutrūkusi vyro kelionė motociklu užminė mįslių

Brangiu „Harley-Davidson“ motociklu iš namų Vilniuje prieš keturias dienas išvažiavęs 41 metų Aivaras Kilkus dingo lyg į vandenį. Nors jo ieško gausios policijos pareigos, aptikti pavyko tiktai Varėnos miškuose numestą motociklą ir šalmą.

 Neatmetama, kad A.Kilkus pagrobtas.
 Neatmetama, kad A.Kilkus pagrobtas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos rytas

Oct 19, 2017, 8:32 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 12:20 PM

Vilniečio A.Kilkaus dingimas užminė paslaptį ir jo artimiesiems, ir policijai. Neatmetama galimybė, kad vyras gali būti pagrobtas.

Kumpio pravardę tarp draugų turintis A.Kilkus iš savo namų išvažiavo sekmadienį apie 17 val.

Vyras sėdo ant savo motociklo, tačiau, kur važiuoja ir su kuo planuoja susitikti, žmonai nepasakė.

Pirmadienį, kai A.Kilkus nesugrįžo namo, o jo mobilusis telefonas buvo išjungtas, artimieji kreipėsi į policiją. Buvo paskelbta vyro paieška. Iš pradžių vilniečio buvo ieškota tik Vilniaus apylinkėse, buvo pasitelktas pasieniečių sraigtasparnis, Neries dugną apžiūrėjo ugniagesių gelbėtojų narai.

Antradienį po pietų A.Kilkaus motociklas buvo aptiktas Varėnos rajone, šalia Ežeriekų kaimo esančiame miške. Greta mėtėsi ir motociklininko šalmas.

Nors transporto priemonė nebuvo sugadinta, tyrėjus stebina tai, kad ant motociklo nėra valstybinių numerių – juos kažkas nulupo ir pasiėmė.

Policija, įtarianti, kad A.Kilkus šioje nuošalioje galėjo su kuo nors susitikti, o po to atsidurti pagrobėjų rankose, pradėjo tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo.

Vietą, kur buvo rastas „Harley- Davidson“, apieškojo kinologas su šunimi, tačiau nei A.Kilkaus, nei galimų pagrobėjo pėdsakų aptikti nepavyko.

A.Kilkų pažįstantys žmonės negaili jam pagiriamųjų žodžių: tai labai geras ir šiltas žmogus, nors ir gana grėsmingos išvaizdos – aukštas, stambus, tatuiruotomis rankomis ir ilga barzda, kurią pindavo į kasą.

Teigiama, kad vyras labai myli šeimą, ypač dvi mažametes dukras, skirdavo joms daug dėmesio.

Anksčiau A.Kilkus priklausė „Vorų“ baikerių klubui, tačiau ir iš jo išstojęs neprarado potraukio prie galingų motociklų.

A.Kilkus neblogai žinomas ir kino pasaulyje. Jį, kaip patyrusį operatorių, samdydavo ne viena į Lietuvą filmuoti atvykusi užsienio kompanija.

Vyrui dažnai tekdavo dirbti ekstremaliomis sąlygomis, filmuodamas jis valandų valandas nešiodavo 40 ir daugiau kilogramų sveriančią aparatūrą.

Todėl pradingėlio draugai įsitikinę, kad jei A.Kilkus tikrai pagrobtas, pagrobėjų turėjo būti keli ir labai stiprūs, nes kitaip jie šio vilniečio nebūtų įveikę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.