Per Vėlines į kelius „išrieda“ daug senolių, policija ragina būti atidžius

Lietuvos policija dalijasi vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip į kapines vykstantis 80-metis nesilaiko Kelių eismo taisyklių ir per plauką išvengia rimtesnės avarijos. 

 Per Vėlines į kelius „išrieda“ daug senolių, policija ragina būti atidžiais.<br> Lietuvos policijos vaizdo įrašo stop kadras.
 Per Vėlines į kelius „išrieda“ daug senolių, policija ragina būti atidžiais.<br> Lietuvos policijos vaizdo įrašo stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 5:08 PM, atnaujinta Oct 31, 2017, 10:12 AM

Policijos teigimu, senolis ilgą laiką važiavo rodydamas kairį posūkio signalą, tuomet persirikiavo į pirmą juostą ir, kai jau atrodė, jog manevrą užbaigė, netikėtai pradėjo sukti į kairę. Tokiu būdu jo automobilis susidūrė su iš paskos važiavusiu autobusu ir per plauką išvengė skaudesnių pasekmių.

Garbaus amžiaus vairuotojas tvirtino, kad į kairę suko iš antros eismo juostos. 

„Lapkričio 1 d. keliuose bus daug vyresnio amžiaus vairuotojų, kurie vairuoja kelis kartus per metus ir jų įgūdžiai nėra labai geri. Būkite atsargūs“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje gyventojus įspėja Lietuvos policija.

Po šiuo įrašu savo nuomone pasidalijo ir nemažai žmonių. 

„Pradedantieji vairuotojai privalo ant automobilio užklijuoti klevo ženklą. Gal panašų reikalavimą įvesti ir solidaus amžiaus vairuotojams? Tada važiuodamas paskui tokį automobilį busi žymiai atsargesnis“, – rašo Viačeslav

Kitas „Facebook“ vartotojas Vytautas rašo, jog nereikia kaltinti kitų, o pačiam vairuoti itin atsargiai.

„Auksinė taisyklė: Važiuok taip, lyg visi aplink tave būtų vakar teises gavę. Visokių vairuotojų yra, visokių situacijų. Šeštadienį važiavom kapų aplankyt tai visko teko prisižiūrėti. Bet kai neskubi ir vairuoji atidžiai nelabai trukdo“, – nuomone dalijosi Vytautas.

Savo nuomonę išsakė ir Simona, kuri mano, kad reiktų dažniau laikyti Kelių eismo taisyklių teorijos egzaminą.

„Reikėtų įvesti teorijos egzaminą prieš keičiant teises. Neišlaikei teorijos – teisių galiojimo nepratęsė. Atsisijotų tokie vairuotojai labai greitai, o ir visiem kitiems KET pasiskaityti tikrai ne pro šalį būtų“, – rašė Simona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.