Neatsargūs petardų sprogdintojai liko be pirštų

Naujųjų Metų išvakarėse sprogdindami petardas nukentėjo mažiausiai  aštuoni žmonės. Dauguma šių nelaimių įvyko dar prieš įsibėgėjant  šventiniam šurmuliui. Petardos ėmė sproginėti vos tik sutemus.  

Fejerverkai<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Fejerverkai<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2018, 10:55 AM, atnaujinta Jan 1, 2018, 1:00 PM

Viena skaudžiausių nelaimių įvyko Vilniaus rajone.  Gruodžio 31–osios vakarą, apie 21val. Santaros klinikų slaugytoja policijai pranešė, kad R. M., gimęs 2001 metais, diagnozuota dešinės plaštakos I, II ir IV pirštų trauminė amputacija.

Nepilnametis paguldytas į Santaros klinikas vaikų reanimacijos skyrių.

Motina paaiškino, kad sūnui rankoje sprogo petarda, apdegino plaštaką.


Rimtų sužalojimų nepilnametis patyrė ir Šiauliuose.  Apie 20 valandą iš Gytarių gatvės dėl nutrauktų kairės plaštakos pirštų,  krūtinės, veido ir dešinės rankos vieno piršto žaizdos pristatytas  15-metis. Petardos sužalotas paauglys tolesniam gydymui išvežtas į Kauno ligoninę. 

Dar vienas 15-metis į Vilniaus ligoninę buvo atgabentas iš Utenos rajono,  Užpalių miestelio. Jo motina paaiškino, kad sūnus ranką susižalojo pats sprogdindamas petardas.

Jau po vidurnakčio, 00 val. 40 min. į Šiaulių ligoninę iš Šiaulių rajono Amalių kaimo pristatyta petardą sprogdinusi ir kairės rankos plaštaką  susižalojusi dvylikametė. 

Apie 17 val. 20 min. į Kauno ligoninę dėl daugybės žaizdų  plaštakoje kreipėsi 24 metų jaunuolis, kurį Kauno rajone, Digrių kaime, Sakalų gatvėje sužalojo rankoje sprogusi petarda. Jis išleistas gydytis  namo. 

Dar trys žmonės nuo petardų nukentėjo Jurbarke ir Alytaus rajone. 

Apie 18 valandą į Jurbarko ligoninę su močiute atvyko 11-metis, kuris  dėl sužalotos kairės akies išvežtas ir paguldytas į Kauno ligoninę.  Įtariama, kad berniukas pats susižalojo sprogdindamas petardas. 

Alytaus rajone, Gailiakiemio kaime, sprogus petardai, sužaloti du  31 metų vyrai. Nelaimė įvyko apie 17 valandą. 

Vienas jų dėl rankos plaštakos dviejų pirštų dalinės amputacijos  paguldytas į Alytaus ligoninę o kitas dėl sužalotos akies pristatytas į  Kauno ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.