Šalčiai uostamiestyje pareikalavo aukų: mirė dvi benamės, ligoninėse ir nakvynės namuose – apgultis

Klaipėdoje šalčiai jau pareikalavo pirmųjų aukų. Uostamiestyje pirmadienį spaudė 7 laipsnių šaltukas ir pūtė žvarbus vėjas, tad šalčio pojūtis buvo dvigubai stipresnis. Dvi benamės mirė sušalusios. Apie 10 asocialių asmenų gydyta ligoninėje – dviem iš jų nušalo galūnės. Vienos nakties nakvynės namuose fiksuota apgultis – nakčiai susišildyti ateina apie 60 benamių.

sniegas, oras, pūga, gatvė, žmogus, miestas, pusto, žiema, benamis, suoliukas, šaltis, mirtinai sušalo<br>J.Stacevičiaus nuotr.
sniegas, oras, pūga, gatvė, žmogus, miestas, pusto, žiema, benamis, suoliukas, šaltis, mirtinai sušalo<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Buitkienė, „Lietuvos ryto“ televizija

Jan 15, 2018, 10:13 PM

Štai benamis Olegas gatvėje gyvena penkerius metus. Vyras sunkiai vaikšto. Klaipėdietis naktį praleidžia nakvynės namuose, o dieną gūžtą susisuka prie prie jų.

„Pats kaltas nieko negaliu kaltinti todėl, kad pats per daug išgeriu. Nam turiu apsiklot, paduoda žmonės, o ką daryti...“ – kalbėjo jis.

Nakvynės namai, kurie įsileidžia tik blaivius benamius, ir tik pernakvoti bei išsimaudyti, yra perpildyti. Po nakties namų neturintys bedaliai turi iš čia išeiti. Rytą į gatvę išėjusios moterys šildosi degtine.

Vis dėlto šildytis degtine anot medikų, pavojinga. Dažnai tokie žmonės užmiega ir nušalimų nepajunta laiku. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiemet jau gydyta apie 10 sušalusių žmonių. Du iš jų nušalo galūnes.

Prieš savaitę dvi benamės mirtinai sušalo. Viena buvo girta ir dėl to buvo neįleista į nakvynės namus.

Rytais į gatvę išvaryti benamiai niršta, kad jūrinį žvarbų vėją ir minusinę temperatūrą jie priversti kentėti lauke, nes į nakvynės namus priimami tik nuo 20 valandos.

Klaipėdos nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė aiškino, jog iš dalies kalti patys benamiai. „Seniau, kažin kuriais metais porą savaičių, kada buvo dideli šalčiai, teikėme paslaugą. Bet vis tik manau, kad ta paslauga nepasiteisino – sąlygos tam nepritaikytos ir žmonės nemotyvuoti spręsti savo problemų“, – teigė ji.

Kasmet nuo šalčio miršta po kelis šimtus žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.