Siaubo istorija Plungės r.: rastas vyras buvo gyvas, bet jo veidas – visiškai supuvęs

Policija praneša apie siaubingą istoriją, nutikusią Plungės rajone. Čia rastas gyvas pūvantis žmogus, kurį prižiūrėjo motina. Tačiau net jos apklausti pareigūnai nesugebėjo.

 Vyras gyvena šiame name.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Vyras gyvena šiame name.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Vyras gyvena šiame name.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Vyras gyvena šiame name.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2018, 10:11 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:41 PM

Kaip informavo Klaipėdos policijos pareigūnai, trečiadienį apie 9 val. 20 min. Plungės r., Alksnėnų kaime, rastas lovoje gulintis 1967 m. gimęs vyras, kurio veidas supuvęs. Vyras be nosies, žandų, akių, tačiau gyvas.

Kartu buvo vyro mama (gimusi 1937 m.). Ji teigė prižiūrinti sūnų, o sūnaus veidas apiręs dėl neaiškios ligos.

Vyras perduotas medikams, jo motina neapklausta dėl jos neadekvačios būklės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei.

Motina nieko neprileido

Alksnėnų kaimas įsikūręs greta kelio Šiauliai–Palanga, į vakarus nuo Plungės. Čia registruota ir nuolat gyvena per pusantro šimto žmonių.

Kad kažkas negerai su senyvo amžiaus motinos slaugomu vyru, žinojo visi. Tačiau senolė prie jo nieko neprileisdavo.

„Mes jau prieš pusantrų metų žinojom, bet tąkart mus išgynė lauk (išvarė  red. past.). Vasarą buvom. Bet kiek važiuodavom, mūsų ji neįsileisdavo. Ten įėjimas užgriozdintas. Durys prasiveria tik tiek, kad vienas žmogus praeina. Ji sustodavo prie durų, ir viskas. Kiek važiuodavo socialiniai darbuotojai, jų neįsileidavo“, – lrytas.lt paskojo Šateikių seniūnijos, kuriai priklauso ir Alksnėnai, seniūnas Zigmantas Strumyla.

Vieną vienintėlį kartą, kaip sako seniūnas, „užpraėjusį rudenį“, kai senolė išbėgo bulvių pasikasti, socialiniai darbuotojai pakliuvo į namo vidų ir jau buvo pasiruošę vyrą vežti į ligoninę. 

Su greitosios pagalbos medikais atvykę seniūnijos darbuotai vyriškį jau buvo ir aprengę, tačiau grįžo jo mama ir uždraudė sūnų išvežti iš namų. Tuomet ir pats vyras pareiškė, kad niekur nevažiuos.

Kadangi vyras pats atsisakė važiuoti į ligoninę, jis buvo paliktas namie.

Policija atlėkė trimis ekipažais

Z.Strumyla sako, kad vyriškis kažkada buvo sumuštas, jo veide atsirado žaizdų. Seniūnas svarstė, kad jų negydant per pusantrų porą metų veidas ir nupuvo. Dar tąkart, kai vyriškį pavyko aprengti, jo veidas nebuvo taip smarkiai sugedęs. O kaip vyras atrodė vėliau, niekas ir nematė, nes motina jį slėpė.

Kaimynams moteris tvirtino, kad sūnus serga vėžiu ir nesikelia iš lovos. „Tačiau valgo“, – aplinkinius tikindavo senolė.

Trečiadienį atvykus prie senolės ir jos sūnaus namų paaiškėjo, kad kambaryje yra nukritusi užuolaida. Seniūnijos darbuotojai pro langą pamatė, kokia iš tiesų yra vyro būklė. 

Buvo susisiekta su policija, pareigūnai atlėkė net trimis ekipažais.

„Valandą prastovėjom. Kai jau buvo susiruošta laužti duris, mama mus su policija įsileido“, – sakė Z.Strumyla.

Gresia laisvės atėmimas iki 2 metų

Senolės ir jos sūnus nepriklausė socialinės rizikos šeimoms. Moteris gaudavo senatvės pensiją, sūnus nuo vaikystės turi 35 proc. neįgalumą. 

Vyras niekur nedirbo.

Kaimynai šeima irgi nesiskųsdavo - nei triukšmo, nei prastų kvapų. 

„Jei mūsų neįsileidžia, mes nematom, kaip tas žmogus atrodo... Kai pamatėm, kad padėtis jau neadekvati, ėmėmės veiksmų“, – sakė seniūnas.

Jo žiniomis, vyras iš ligoninės buvo paleistas. Šią informaciją agentūrai BNS patvirtino medikai.

Plungės ligoninės Priėmimo skubios pagalbos skyriaus vedėjas Rolandas Dėdinas BNS sakė, kad atgabentą vyrą trečiadienį apžiūrėjo chirurgas, kuris rekomendavo skirti simptominį gydimą, įtariant odos ligą.

„Su direktoriumi sprendėme, kad jį reikėtų simptominiam gydymui paguldyti į slaugos skyrių, bet jie griežtai atsisakė, pasirašė“, – sakė medikas.

Šiuo metu vyras yra išrašytas iš ligoninės. 

Baudžiamojo kodekso 144 straipsnis (Palikimas be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei), pagal kurį policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, skelbia, kad tas, kas sukėlęs pavojų ar turėdamas pareigą rūpintis nukentėjusiu asmeniu jam nepagelbėjo, kai grėsė pavojus šio žmogaus gyvybei, nors turėjo galimybę suteikti jam pagalbą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.