Merginos žūtis pakaunėje: ekspertai jau žino nelaimės priežastį

Aiškėja mįslingos 26 metų Kauno rajono gyventojos žūties aplinkybės - teismo medikai jau nustatė jos mirties priežastį.

 Merginos kūnas aptiktas nuošalioje vietovėje netoli Mauručių (Prienų r.).<br> M.Patašiaus nuotr.
 Merginos kūnas aptiktas nuošalioje vietovėje netoli Mauručių (Prienų r.).<br> M.Patašiaus nuotr.
 Merginos kūnas aptiktas nuošalioje vietovėje netoli Mauručių (Prienų r.).
 Merginos kūnas aptiktas nuošalioje vietovėje netoli Mauručių (Prienų r.).
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 22, 2018, 5:44 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 2:23 PM

Ekspertai nepateikė tyrėjams galutinių išvadų, tačiau nekyla abejonių, kad mergina nuskendo. Anksčiau labai rimtai buvo svarstyta savižudybės versija. 

Pakaunės gyventojos paieška prasidėjo sausio 17-ąją. Kauno pareigūnai jos automobilį „Peugeot 406“ surado Mauručių kaime (Prienų r.), kanale su vandeniu. Prie automobilio vandenyje rastas ir merginos kūnas. 

Ši vieta – labai nuošali. Melioracijos griovys yra maždaug 3 metrų gylio su stačiais šlaitais. Vandens jame buvo mažiau nei metras.

Tikėtina, kad automobiliui įvažiavusi į griovį, mergina buvo išsviesta pro langą.  Jos kūnas buvo rastas vandenyje po transporto priemone. Greitis prieš nelaimę negalėjo būti didelis, nes kelias greta melioracijos griovio prastos būklės, įsibėgėti nėra vietos. 

„Mergina šioje vietovėje turbūt atsidūrė atsitiktinai, nes netoliese nėra žinomų vietų, kurios jai galėjo būti svarbios“, - kalbėjo tyrimui artimas šaltinis. 

Ekspertai patvirtino pirminę versiją, kad ant kūno nėra jokių smurto žymių, tačiau kol kas nenustatyta, ar jos kraujyje yra alkoholio, narkotinių medžiagų pėdsakų - atsakymai į šiuos klausimus taip pat labai svarbūs įvykio aplinkybes narpliojantiems kriminalistams.  

Paskutinį kartą moteris buvo pastebėta sausio 14 dieną, apie 21 valandą išvažiuojanti iš Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje esančios degalinės pilkos spalvos automobiliu „Peugeot 406“.

Tik gavus pranešimą, sausio 17 dieną, pradėta aktyvi dingusios merginos paieška. Gausios pareigūnų pajėgos tikrino visas apylinkes, kol automobilis bei kūnas buvo surasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.