Vilniaus r. vėl žuvo pėsčiasis, apskrities policijai tai tik statistika

„Vieno žmogaus mirtis – tragedija, milijonų – statistika“, - savo nemirtingame romane „Juodasis obeliskas“ brūkštelėjo vienas populiariausių XX a. Vokietijos rašytojų Erichas Marija Remarkas (Erich Maria Remarque). Nors kalbame ir ne apie milijonus, bet regis, kad panašios filosofijos laikosi ir Vilniaus apskrities policija, nebesivarginanti operatyviai visuomenės informuoti apie keliuose žūstančius pėsčiuosius.

 Vilniaus r. kelyje vėl žuvo pėsčiasis.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Vilniaus r. kelyje vėl žuvo pėsčiasis.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-23 09:43, atnaujinta 2018-01-23 10:21

Lietuvos kelių policijos duomenimis, iki antradienio rytą Lietuvoje avarijose jau žuvo mažiausiai 16 žmonių. Žuvusiųjų skaičius keliuose išaugo daugiau nei 100 proc. (2016 m. per tą patį laikotarpį žuvo 7 žmonės).

Daugiau nei pusė visų žuvusiųjų keliuose šiemet žuvo Vilniaus apskrityje. Ir beveik visi jie - pėstieji. Pirmadienio vakaras taip pat pat pažymėtas pėsčiojo žūtimi. Avarija pirmadienį apie 17 val. 15 min. įvyko Vilniaus r., Nemenčinės seniūnijoje, Pailgės kaime.

Pirminiais duomenimis, automobilis „Fiat Doblo“, vairuojamas 42 metų moters, partrenkė ir mirtinai sužalojo per gatvę neapšviestame kelio ruože, draudžiamoje vietoje ėjusį 52 metų vyrą.

Pėsčiasis nevilkėjusį šviesą atspindinčios liemenės ir nesegėjusį atšvaitų. Jis žuvo vietoje.

Operatyviai informuoti visuomenę apie avariją ir pranešti apie dar vieną žūtį kelyje Vilniaus apskrities policija nepasivargino. Įvykis viso labo buvo įtrauktas į suvestines, tad apie incidentą tapo žinoma tik praėjus 15 valandų po avarijos.

Rinkti nuo kelio žuvusius pėsčiuosiu šiemet Vilniaus apskrities policijai jau tapo rutiniu darbu, panašu, kad žuvusieji policijai jau tapo tik skaičiukais statistikos lentelėse. Tad ir laiku informuoti visuomenės apie tokius įvykius niekas nebemato reikalo.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalinkite vaizdais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją