Džiunglėse pasiklydusi lietuvė susisiekė su policija: jos paieškos atnaujintos

Šeštadienio rytą į Lrytas.lt redakciją kreipėsi į Mauricijų išvykusios ir miškuose pasiklydusios 31-erių Astos Murauskaitės brolis Vitalijus. Vyras sakė, kad visa šeima gyvena nežinomybėje, kadangi nesulaukia konkrečios informacijos apie Mauricijuje vykdomą paiešką, o su seserimi nebegali susisiekti.

 Mauricijaus miškuose pasiklydo 31-erių A.Murauskaitė.<br> Astos Murauskaitės asmeninio archyvo nuotr. ir vidapress nuotr.
 Mauricijaus miškuose pasiklydo 31-erių A.Murauskaitė.<br> Astos Murauskaitės asmeninio archyvo nuotr. ir vidapress nuotr.
 Mauricijaus miškuose pasiklydo 31-erių A.Murauskaitė.<br> Astos Murauskaitės asmeninio archyvo nuotr.
 Mauricijaus miškuose pasiklydo 31-erių A.Murauskaitė.<br> Astos Murauskaitės asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 10, 2018, 1:08 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:40 PM

Pasak Vitalijaus, jo sesuo į Mauricijų atskrido ketvirtadienį. Moteris ten išvyko atostogauti viena. Penktadienį Asta informavo artimuosius, kad keliauja apžiūrėti krioklių, o apie 16 val. Lietuvos laiku sulaukė pranešimo apie tai, kad pasiklydo svetimoje šalyje.

Paskutinis susirašinėjimas

„Nenoriu tavęs gąsdinti, bet privalau pasakyti: pasiklydau džiunglėse, manęs ieško policija ir kareiviai, bet negali rasti. Mano telefonas baigia išsikrauti, nežinau kuo viskas baigsis, bet meldžiuosi, kad gerai. Šį kartą ir pati bijau. Jeigu nelabai gerai baigsis, tai žinok, kad labai myliu“, – žinutėje nepavydėtiną situaciją apibūdino Asta. 

Sulaukęs šios žinutės Vitalijus seserį bandė nuraminti, liepė nepanikuoti ir ieškoti išeities: „Viskas bus gerai, žiūrėk į dangų – turėtum pamatyti išeitį tik nepanikuok“.

„Sėdžiu rami, laukiu gelbėtojų, bet jie net nesiorientuoja kur aš kaip ir aš, tarpais panika užeina, bet tikiuosi geriausio“, – savo veiksmus ir būseną apibūdino moteris.

„Gal tada rėk, gal išgirs arba laužą sukurk, jei turi su kuo uždegti, pakabink kokį apsiaustą, skarelę, marškinėlius – bet kokį rūbą medyje, kad matytų“, – patarimais dalijosi brolis.

„Neturiu kuo padegt. Nenustato nei jie pagal telefoną, nei lietuviai. Čia labai didelis miškas labai ir dar sunku su jais susikalbėti“, – situaciją apibūdino Asta. 

„Šauk, rėk, gal kas išgirs. Daugiau tu man niekur viena nevažiuosi, žiauru net padėti negaliu“, – rašė brolis.

„Sacha resort“ – jie žino ir Lietuvos policija ir ambasada žino viską, visi manęs ieško. Tu nepergyvenk, pasakiau tik, kad žinotum, jeigu jau nutiktų ne taip, kaip turi būti“, – sakė pasiklydusioji.

„Viskas bus gerai, aš ir tave myliu, bet kai grįši gausi velnių“, – rašė Vitalijus.

Kreipėsi visur, kur įmanoma 

Vitalijus pasakojo, kad su seserimi nebegalėjo susisiekti naktį, apie 02 val. Lietuvos laiku.

„Maurcijuje tuo metu jau buvo paryčiai, apie 04 val. Niekaip nesuprantu, kaip ten vykdomos tos paieškos, nesuprantu, kaip pagal telefono ryšį negalėjo jos surasti. Nors kreipėmės visur, kur įmanoma, nežinome, kas konkrečiai yra daroma ieškant sesers“, – atviravo vyras.

Jis Lrytas.lt žurnalistei pasakojo, kad artimieji kreipėsi visur, kur įmanoma. Vyro teigimu, kreiptasi ir į Lietuvos garbės konsulą Mauricijuje, ir į policiją, ir į Užsienio reikalų ministeriją, žiniasklaidą, viešbučius ir kitur.

Susisiekus su užsienio reikalų ministro atstove spaudai Rasa Jakilaitiene, informacija, kad Mauricijuje vykdomos intensyvios paieškos – pasitvirtino.

„Mūsų žiniomis, vyksta paieška nuo nuo vakar vakaro, ryte ji sustiprinta. Kol kas daugiau informacijos neturime. Palaikome ryšius su mūsų garbės konsulu Mauricijuje, gauname operatyvią informaciją.

Pakeltas sraigtasparnis, policijos pajėgos vykdo paieškos darbus“, – sakė R.Jakilaitienė.

Mauricijuje poilsiaujantys, ar, tiesiog, vertingos informacijos apie Astos Murauskaitės buvimo vietą ar vykdomas paieškas turintys žmonės, raginami kreiptis į policiją.

Mergina vėl susisiekė su policija

Mauricijuje dingusios lietuvės sesuo teigia atgavusi viltį, kad Asta Murauskaitė bus surasta. Paaiškėjo, kad beveik parą praleidusi džiunglėse, ji vėl susisiekė su pareigūnais.


Dingusios merginos sesuo Dalia Taujanskienė kalbėdama su lrytas.tv reporteriu patikino, kad vėl atsirado ryšys:

"Ji, matyt, sugebėjo įsidėti telefoną... Ji vėl susisiekė su vietine policija. Vėl atnaujinta (paieška- Red.). Buvo sustabdytos visos paieškos. Jos vėl atnaujintos. Ji susisiekė su policija, ji gyva. Viskas tvarkoje", - su palengvėjimu kalbėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.