Džiunglėse pasiklydusios lietuvės brolis: „Ji perduota medikams, jaučiasi pavargusi“

Sekmadienį Mauricijaus džiunglėse pasiklydusios lietuvės Astos Murauskaitės artimieji išgirdo džiugią žinią – moteris surasta. Sekmadienį paieška buvo atnaujinta, apie 10 val. Lietuvos laiku (apie 12 val. Mauricijaus laiku) geros žinios iš paieškos pasiekė Lietuvą.

 Rasta tris paras Mauricijaus džiunglėse praleidusi lietuvė.<br> Lexpres.mu ir Lrytas.tv stop kadras.
 Rasta tris paras Mauricijaus džiunglėse praleidusi lietuvė.<br> Lexpres.mu ir Lrytas.tv stop kadras.
 Rasta tris paras Mauricijaus džiunglėse praleidusi lietuvė.<br> Lexpress.mu nuotr.
 Rasta tris paras Mauricijaus džiunglėse praleidusi lietuvė.<br> Lexpress.mu nuotr.
 Rasta tris paras Mauricijaus džiunglėse praleidusi lietuvė.<br>A.Murauskaitės asmeninio archyvo nuotr.
 Rasta tris paras Mauricijaus džiunglėse praleidusi lietuvė.<br>A.Murauskaitės asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 11, 2018, 9:48 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:33 PM

Trečią dieną vykdomos paieškos nebuvo bevaisės – Mauricijaus pareigūnai rado miškuose pasiklydusią lietuvę, ji gyva ir sveika.

„Taip mergina rasta. Maždaug prieš valandą gavome informaciją, dar tokią neoficialią, turėjome sulaukti oficialaus pareigūnų patvirtinimo. Kai tik sulaukėme oficialaus patvirtinimo, kad tai būtent tas asmuo – apsidžiaugėme ir paskelbėme“, – sakė R.Jakilaitienė, sekmadienį gavusi Mauricijaus policijos patvirtinimą.

Vietos naujienų portalas lexpress.mu pasidalijo surastos lietuvės nuotrauka bei pranešė apie tai, kad moteris rasta sekmadienio vidurdienį vietos laiku. Pareigūnai lietuvę surado  Juodosios upės tarpeklių nacionaliniame parke, pietvakarinėje Mauricijaus salos dalyje. 

Kaip teigė R.Jakilaitienė, vietos pareigūnų sraigtasparnis moters paiešką atnaujino nuo sekmadienio ryto. Šeštadienį paieškas sunkino lietus.

Artimųjų teigimu – moteris perduota medikams

Tiesiogiai su Mauricijaus pareigūnais bendravęs Astos brolis Vitalijus ankstų sekmadienio rytą taip pat sulaukė informacijos, kad sesers paieškos tęsiamos, o po poros valandų išgirdo ir džiugią žinią.

„Aš jiems skambinau ryte apie 07 val. mūsų laiku, tai dar nieko nežinojo jie. Pranešė, kad oras šiandien geras, malūnsparnis pakeltas. Klausiau, ar pareigūnai, šunys ieško – sakė, kad daro viską, kas įmanoma.

Paskui, na, tikrai tiksliai neatsimenu kada, bet gal apie 09 val., gal apie 09 val. 30 min., aš jiems vėl paskambinau ir jie man tuomet pasakė, kad surado, kad ji perduota medikams. Tuo metu, kai skambinau, ji buvo greitosios mašinoje“, – pasakojo moters brolis.

Vitalijaus teigimu, Mauricijaus pareigūnai sakė, kad surastai lietuvei viskas gerai, bet ji labai pavargusi. Astos artimieji ir patys nenuleido rankų bei darė viską, kas įmanoma. Vitalijaus teigimu, jis informaciją apie sesers paiešką gaudavo ne tik iš pareigūnų, bet ir iš vietinių gyventojų.

„Buvau vakar užmezgęs ryšius su keliais vietiniais asmenimis, tai jie per „WhatsApp“ pradėjo mane sveikinti, rašyti, kad viskas gerai, dar kitas paskambino ir pasakė, kad ji surasta, bet labai pavargusi“, – atviravo Vitalijus.

Pasak jo, surasta Asta asmeniškai su artimaisiais dar nesusisiekė, tačiau šeimos nariai nurimo ir labai džiaugiasi, kad ji saugioje vietoje.

„Kol kas su ja asmeniškai nesusisiekėme. Turbūt vakar, kai sakė, kad pavyko užmegzti su ja ryšį, tai, matyt, visai baterija išsikrovė. Manau, kad kai tik ji atsigaus, pasikraus telefoną iškart ir susisieks su mumis. 

Abejoju, kad ji ten miegojo tas dvi naktis, tai manau, kad ji dabar atsipalaidavusi, tai gali gal ir parą miegoti dabar. Lieka laukti, bet svarbiausia, kad geros žinios, kad ji sveika, gyva, surasta ir dabar yra saugioje vietoje“, – džiaugėsi moters brolis.

Pasiklydo penktadienį

Šeštadienio rytą į Lrytas.lt redakciją kreipėsi į Mauricijų išvykusios ir miškuose pasiklydusios 31-erių Astos Murauskaitės brolis Vitalijus. Vyras sakė, kad visa šeima gyveno nežinomybėje, kadangi su seserimi nebegalėjo susisiekti. 

Pasak Vitalijaus, jo sesuo į Mauricijų atskrido ketvirtadienį. Moteris ten išvyko atostogauti viena. Penktadienį Asta informavo artimuosius, kad keliauja apžiūrėti krioklių, o apie 16 val. Lietuvos laiku sulaukė pranešimo apie tai, kad pasiklydo svetimoje šalyje.

Šeštadienio vakarą pareigūnams pavyko užfiksuoti dingusios lietuvės telefono signalo istoriją.

Kaip informavo užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, intensyvios lietuvės paieškos Mauricijuje vyko nuo penktadienio. Paieškos buvo atnaujintos šeštadienį ir sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.