Gaisro Tauragės gyventojai padėjo išvengti greita reakcija ir gesintuvas

Vėlų vasario 28-osios vakarą budrus kaimynas skubios pagalbos telefonu 112 pranešė, jog Tauragėje, Vytauto gatvėje esančiame daugiabutyje, iš kaimyninio buto skverbiasi dūmai. Atvykę ugniagesiai pamatė, kad vonios kambaryje sprogo metalinis aerozolinis oro gaiviklio balionėlis, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

 Gaisro Tauragės gyventojai padėjo išvengti greita reakcija ir gesintuvas.<br> PAGD nuotr.
 Gaisro Tauragės gyventojai padėjo išvengti greita reakcija ir gesintuvas.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 4:52 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:55 PM

Pranešime rašoma, kad buto savininkė gaisrą užgesino pati su 2 kg milteliniu gesintuvu. Greita reakcija ir gesintuvas išgelbėjo ją nuo didesnių nuostolių – gaisro metu apsilydė tik vonios kambaryje stovinti plastikinė lentynėlė, aprūko vonios patalpos siena ir pati vonia.

Tauragės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai, vadovaudamiesi Bendrosiomis gaisrinės saugos taisyklėmis, primena, kad gesintuvas reikalingas gyvenamosiose patalpose, nes nežinia, kada gali nutikti nelaimė. Ypač jei kūrenama krosnis, yra katilinė. Be to, ir virtuvėje gali nutikti nelaimė.

Gesintuvai turi būti laikomi matomoje vietoje, ne arčiau kaip metras nuo šildymo prietaisų, būti techniškai tvarkingi ir kasmet tikrinami.

Be to, nuo šių metų gegužės 1-osios gyvenamuosiuose būstuose bus privaloma turėti autonominius dūmų detektorius. Juos įrengiant būtina vadovautis gamintojo instrukcijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.