Su Lietuvos vėliava plaukiojančio kelto „Finlandia Seaways“ įgula gaisrą tramdė savo jėgomis

Pirmadienį prieš vidurnaktį Šiaurės jūroje su Lietuvos vėliava plaukiojančiame krovinių kelte „Finlandia Seaways“ kilęs gaisras pašokdino jūrininkus. Įgulai pavyko jį lokalizuoti sandariai uždarius variklių skyriaus patalpas. Per incidentą nukentėjo vienas žmogus.

Iš Belgijos į Škotiją krovinius plukdančiame DFDS jūrų kelte "Finlandia Seaways" kilo gaisras.<br>Ship Spotting.com  nuotr. 
Iš Belgijos į Škotiją krovinius plukdančiame DFDS jūrų kelte "Finlandia Seaways" kilo gaisras.<br>Ship Spotting.com  nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-17 18:17, atnaujinta 2018-04-17 19:05

Iš Zebriugės (Belgija) į Rosaito (Škotija) uostą reguliariai plaukiojančio jūrų kelto „Finlandia Seaways“ įgula gaisrą variklių skyriuje užfiksavo apie 23 val. Lietuvos laiku - iš laivo virstančius tirštus dūmus pastebėjo budintis mechanikas.

Jūrininkai nedelsdami ėmėsi situacijai stabilizuoti ir kontroliuoti reikalingų veiksmų: keltas iškart buvo sustabdytas, variklių skyrius hermetizuotas, į vidų paleista angliarūgštė.

Dūmais apsinuodijo tik vienas variklių skyriuje budėjęs mechanikas. Įgulai pranešus apie nelaimę gelbėjimo tarnyboms, nukentėjęs jūrininkas evakuotas iš laivo - sraigtasparniu skubiai išgabentas į artimiausią Norvičo uostą Anglijoje.

Puspriekabes su kroviniais į Rosaito uostą gabenusiame ro-ro kelte „Finlandia Seaways“ darbuojasi 18 įgulos narių. Visi jūrininkai yra Lietuvos piliečiai.

Tą dieną keltu iš Belgijos dar plaukė ir keturi keleiviai - sunkvežimių vairuotojai. Vien tiktai krovinius plukdančiame laive iš viso galima sutalpinti 12 keleivių.

Šiuo metu keltas stovi nuleistais inkarais Šiaurės jūroje netoli Norvičo uosto. Įgula nuolat stebi temperatūros pokyčius šalia sandariai uždaryto variklių skyriaus esančiose patalpose.

Norvičo ligoninėje gydomo per gaisrą nukentėjusio „Finlandia Seaways“ mechaniko sveikatos būklė, pasak įgulos narių, jau pagerėjusi, yra stabili.

„Dūmai iš laivugalio ir kamino neberūksta, temperatūra palaipsniui krenta – keltui ir įgulai pavojus negresia“, - pasakojo Klaipėdoje veikiančios Danijos laivybos įmonės „DFDS Seaways“ komunikacijų su Baltijos šalimis departamento vadovas Vaidas Klumbys.

„Finlandia Seaways“ laivavedžiai apie incidentą atviroje jūroje informavo Belgijos, Olandijos ir Didžiosios Britanijos kranto tarnybas. Gaisrą savo jėgomis sutramdžiusiai įgulai gelbėjimo laivų ir oro aviacijos pagalbos neprireikė.

Netoli Lamančo sąsiaurio pradžios avariją patyręs 163 metrų ilgio ir 21 metrų pločio keltas "Finlandia Seaways" dabar laukia vilkikų, kurie jį nutemps į Imingemo uostą Anglijoje. Ten kroviniai bus iškrauti, apžiūrėtas mašinų skyrius.

Plaukiančiame kelte kilusio gaisro priežastis kol kas neaiški. Spėjama, kad dūmai per laivugalį ir kaminą pradėjo veržtis galbūt sugedus pagrindiniam varikliui.


 


 


 


 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.