Praėjusios paros eismo įvykiuose žuvo žmogus, dar 16 buvo sužeista

Ketvirtadienį šalies eismo įvykiuose žuvo vienas vairuotojas, dar 16 žmonių buvo sužeista.

Ketvirtadienio eismo įvykiuose buvo sužeista 16 žmonių, vienas vairuotojas žuvo.<br>Policijos nuotr.
Ketvirtadienio eismo įvykiuose buvo sužeista 16 žmonių, vienas vairuotojas žuvo.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 11:29 AM, atnaujinta Jun 1, 2018, 11:30 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, pirminiais duomenimis, gegužės 31-ąją, paskutinę kalendorinio pavasario dieną, mūsų šalies keliuose įvyko 14 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 16 žmonių.

Eismo nelaimės metu žuvo vienas žmogus, 41 metų vairuotojas.

Apie 17 val. 10 min. Birštono sav., Geležūnų k., kelyje Vilnius–Prienai–Marijampolė, automobilis „VW Passat“ vairuojamas 41 metų vyro, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su vilkiku „MAN“, kurį vairavo 56 metų vyras.

Eismo įvykio metu žuvo „VW Passat“ vairuotojas, sužalotas vilkiko „MAN“ vairuotojas.

Apie 14 val. Klaipėdos r., ties Endriejavo k., automobilio „BMW 520“ vairuotojas nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir nuvažiavo tolyn. Persekiojant nestojusį automobilį, pastarasis buvo užblokuotas tarnybinių policijos automobilių Plungės r., Kalniškių k., Kalniškių Kelio g.

Sulaikant automobilio „BMW“ vairuotoją, pastarasis nepakluso pareigūnų reikalavimui išlipti iš transporto priemonės, automobiliu ėmė važiuoti atbuline eiga bei kliudė pareigūną. Panaudojus spec. priemones, automobilį „BMW“ vairavęs neblaivus vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pareigūnas dėl sužalojimų gydomas ambulatoriškai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ryte, apie 7 val. 58 min., Vilniuje, Drujos g., 38 m. moteris, vairuodama automobilį „Toyota Verso“, pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužalojo 74 m. pėsčiąją, kuri paguldyta į ligoninę.

Apie 8 val. 04 min., Tauragėje, J. Tumo-Vaižganto g., 62 m. vyras, vairuodamas dviratį, partrenktė į kelią staiga įbėgusį 8 metų berniuką. Vaikui suteikta medikų pagalba.

Apie 17 val. 28 min., Šiauliuose, Tilžės g., 75 m. vyras, vairuodamas automobilį „Renault Espace“, nepraleido pėsčiųjų perėja ėjusio 51 m. pėsčiojo ir jį partrenkė. Sužeistasis dėl traumų paguldytas į ligoninę.

Vakare, apie 19 val. 02 min., Plungės r., Mardosų k., automobilio „BMW 530“ 36 m. vairuotojas, sankryžoje sukdamas į kairę, nepraleido tiesiai, priešpriešiais, pagrindiniu keliu, važiuojančio automobilio „Honda Civic“, vairuojamo 49 m. moters, ir su juo susidūrė. Po smūgio automobilis „Honda Civic“ tapo nevaldomas, važiuojamoje kelio dalyje apsisuko ir galine automobilio dalimi trenkėsi į kitą automobilį „BMW“, vairuojamą 26 m. vyro.

Eismo įvykio metu nukentėjo „Honda Civic“ automobilio vairuotoja, kuri po medikų suteiktos pagalbos išleista gydytis ambulatoriškai.

Apie 20 val. 30 min., Pasvalio r., Pušaloto mstl., kelyje Linkuva–Joniškis–Pumpėnai, 26 m. vyras, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio daugiau nei 1,5 promilės (nustatytas 2,48 prom.), neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones (kai teisė vairuoti neįgyta), vairavo motociklą „Honda Pantheon 150“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir nesuvaldęs motociklo parvirto ant važiuojamosios kelio dalies vidurio taip apgadindamas motociklą, kurį vairavo ir pats susižalodamas. Motociklas buvo neįregistruotas, nedraustas privalomuoju draudimu, neatlikta privalomoji techninė apžiūra.

Per parą policija užregistravo 64 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nenukentėjo, o 4 eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai. Pareigūnai keliuose per parą išaiškino 17 neblaivių vairuotojų, iš kurių 7 vairavusių asmenų girtumas viršijo 1,5 promilės.

Taip pat per parą pareigūnai išaiškino 25 asmenys, kurie vairavo neturėdami tam teisės, nustatė 122 pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų pažeidimus, 25 neblaivius dviračių vairuotojus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.