Gaisras Kėdainių r. visiškai sunaikino ūkininko sodybą iš 5 pastatų

Pirmadienį vakare didžiulis gaisras kilo Kėdainių rajone, Gučkampio kaime. Ten atvira liepsna degė net penki pastatai, vienas iš jų – gyvenamasis namas.

 Gaisras Kėdainių r. visiškai sunaikino ūkininko sodybą iš 5 pastatų.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras Kėdainių r. visiškai sunaikino ūkininko sodybą iš 5 pastatų.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras Kėdainių r. visiškai sunaikino ūkininko sodybą iš 5 pastatų.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras Kėdainių r. visiškai sunaikino ūkininko sodybą iš 5 pastatų.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 5, 2018, 6:25 PM, atnaujinta Jun 5, 2018, 6:31 PM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gaisro metu sudegė ūkinis pastatas, medinė daržinė, viduje buvę 120 šieno rulonų, prie daržinės buvusi traktoriaus priekaba su 7 šieno rulonais, medinis sandėliukas, garažas, lauko virtuvė. Nudegė gyvenamojo namo stogas, sukrito perdanga, išdegė vidus.

Nuo liepsnų nepavyko apsaugoti ūkiniame pastate buvusių veršelio ir dviejų šuniukų. Išgelbėta tik šalia degusių pastatų buvusi žemės ūkio technika: kombainas „Niva“, du šieno presai, bulvių sodinamoji ir šieno grėbimo mechanizmas.

Kaip pasakojo gaisrą tyrusi Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnioji inspektorė Erika Dumčienė, sodyboje gyveno jos savininkas, jo sūnus su žmona ir anūkas.

„Šeima ūkininkavo. Savininko sūnus grįžo iš laukų su priekaba, kurioje buvo šieno rulonai. Traktorių pastatė prie daržinės, atkabino priekabą ir nuėjo. Vos po kelių minučių atsisukęs, jis pastebėjo, kad smilksta šieno rulonai. Netrukus jie užsidegė. Kadangi pūtė stiprus vėjas, nuo šieno rulonų ugnis netrukus persimetė į daržinę, ūkinius pastatus ir gyvenamąjį namą. Iš pastatų neliko nieko....“ – pasakojo E. Dumčienė.

Žmonėms liko tik žemės ūkio technika ir laukuose ganęsi gyvuliai. Tačiau ir juos šeima jau ketina parduoti, nes nėra kur jų laikyti, be to, sudegė visas šienas. Sodybos savininkas čia gyveno nuo 1960-ųjų metų.

Ugniagesiai gaisravietėje budėjo visą naktį, o antradienį dieną jie dar perkasinėjo smilkstančius lauke išpiltus grūdus.

Į gaisrą atvyko 6 gaisrinės autocisternos, jį gesino 12 ugniagesių gelbėtojų ir 6 savanoriai ugniagesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.