Kava apsiplikiusi mergaitė kankinosi tris paras

Akmenėje esančiame krizių centre karšta kava pusę kūno apsiplikiusi pusantrų metų mergaitė medikų pagalbos sulaukė tik po trijų parų.

 Pusę kūno karšta kava apsiplikiusi mergaitė tolimesniam gydymui buvo išvežta į Kauno klinikų Nudegimų centrą.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
 Pusę kūno karšta kava apsiplikiusi mergaitė tolimesniam gydymui buvo išvežta į Kauno klinikų Nudegimų centrą.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2018, 1:58 PM, atnaujinta Jul 31, 2018, 7:06 PM

Nelaimės ištiktai dukrai gydytojų ilgą laiką nekvietė jos mama – mažylę motina gydė pati, žaizdas tepdama vaistinėje įsigytu tepalu.

Puodelį su kava padėjo ant stalo krašto

Nelaimė Akmenės krizių centre, kuriame savarankiškai gyvena keletas negandos užkluptų žmonių, įvyko penktadienio popietę.

Bendroje virtuvėje kavos išsiviręs vienas šio centro gyventojas puodelį padėjo ant stalo krašto.

Netikėtai iš savo kambario į virtuvę atbėgusi pusantrų metų mergaitė čiupo už puodelio ir apsipylė jame buvusia kava.

Karštas skystis nuplikė mažylei petį, koją, dalį kūno.

Nusprendė gydyti pati

Tuo metu centre buvusi mergaitės mama nusprendė greitosios pagalbos nekviesti, o dukrą gydyti pati.

Šiame krizių centre žmonės gyvena savarankiškai, be pastovios socialinių darbuotojų priežiūros.

Viena socialinė darbuotoja centre lankosi tik retsykiais.

„Kai penktadienį čia užsukau, gyventoja man užsiminė, kad jos dukra apsiplikė kava, bet moteris sakė mergaitę gydysianti pati, nupirksianti vaistų ir patepsianti jai paraudusias vietas“, – portalui lrytas.lt sakė šiame krizių centre besilankanti socialinė darbuotoja.

Nusprendė kviesti greitąją pagalbą

Pirmadienį socialinei darbuotojai vėl užėjus į krizių centrą nelaimę patyrusios mergaitės mama pasiguodė, kad dukrai nepasidarė geriau ir ji po pietų ketina kviesti greitąją pagalbą.

„Paprašiau parodyti man mergaitę. Kai išvydau ją, jokių klausimų nebekilo – greitąją pagalbą iškvietėme iškart. Matėsi nudegimo žymės, mergaitės veidukas buvo patinęs.

Gal tai nutiko dėl alergijos vaistams, o gal dėl to, kad skausmo kamuojama mažylė mažai miegojo“, – sakė socialinė darbuotoja.

Atvykę ir nelaimę patyrusią mergaitę apžiūrėję greitosios pagalbos medikai ją iškart nuvežė į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Ligoninėje mažąją pacientę apžiūrėję gydytojai jai nustatė 50 procentų kūno nudeginą. Iš Respublikinės Šiaulių ligoninės mergaitė tolimesniam gydymui buvo išvežta į Kauno klinikų Nudegimų centrą.

Apie įvykį pranešta ir policijos pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neatsargiai padaryto sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Už tokį nusikaltimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Į krizių centrą – po netekties

Moteris su šia pusantrų metų dukrą ir ketverių metų sūnumi į Akmenėje esantį krizių centrą gyventi atsikraustė birželio 15 dieną.

Į krizių centrą moteris su vaikais pasiprašė po to, kai gyvenimą savižudybe baigė jos gyvenimo draugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.