Praėjusios paros eismo įvykiuose žuvo žmogus, dar 17 buvo sužeista

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, rugpjūčio 1 d., trečiadienį, šalies keliuose įvyko 17 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 1 eismo dalyvis (vairuotojas). Sužeista 17 žmonių, tarp jų – 4 nepilnamečiai (2 keleiviai, 1 dviračio ir 1 mopedo vairuotojai). Įvykiuose nukentėjo 7 keleiviai, 5 vairuotojai (1 – motociklo), 3 pėstieji, 2 dviračių vairuotojai.

Trečiadienio eismo įvykiuose žuvo žmogus.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Trečiadienio eismo įvykiuose žuvo žmogus.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2018, 11:04 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, Vilniuje policijos pareigūnai vyko į 7 eismo įvykių vietas (sužeisti 7 žmonės), Kaune nukentėjo 3 žmonės, Panevėžyje – 1 eismo įvykis (sužeistas nepilnametis). Neblaivūs vairuotojai eismo įvykiuose, kuriuose būtų nukentėję žmonės, pirminiais duomenimis, nedalyvavo.

Policijos registruojamų įvykių registre įvesti 166 pranešimai apie techninius eismo įvykius.

Šalies keliuose per parą išaiškinti 23 neblaivūs vairuotojai, daugiau nei 1,5 promilės girtumas nustatytas 14 iš jų. Dviračiais neblaivūs važiavo 15 asmenų, iš viso užfiksuoti 43 šių eismo dalyvių padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Saugos diržų nebuvo užsisegę 68 asmenys, važiavę automobiliuose, mobiliojo ryšio priemonėmis vairuodami naudojosi 45 vairuotojai. Nustatyta daugiau nei 500 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Užfiksuotas policijos pareigūno papirkimo atvejis: Apie 11 val. 12 min. Mažeikiuose, Žemaitijos gatvėje, vyras (gim. 1956 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (degant raudonam šviesoforo signalui nesustojo prie pėsčiųjų perėjos), Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui davė 20 eurų kyšį. Vairuotojas po apklausos paleistas. Vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 227 str. (Papirkimas) 1 d., pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Popietę, apie 13 val. 46 min. Vilniaus rajone, Papiškių kaime, Adomo Mickevičiaus gatvėje, nuo kelio į griovį nuvažiavo mikroautobusas „VW Transporter“. Į įvykio vietą atskubėję greitosios medicinos pagalbos darbuotojai konstatavo 55 metų vairuotojo mirtį. Vyras galbūt mirė dėl pablogėjusios sveikatos.

Ryte, apie 7 val. 27 min. Vilniuje, Ukmergės gatvėje, automobilį „Toyota Auris“ vairavusi 37 metų moteris, išvažiuodama iš aikštelės, nepastebėjo paspirtuku važiuojančios moters ir ją kliudė. Nukentėjo 32 metų pėsčioji (nustatyti kūno sumušimai ir nubrozdinimai).

Po vienuoliktos ryto, apie 11 val. 13 min. sostinėje, Lukiškių gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, 28 metų vyras, automobiliu „Volvo XC“ pradėdamas važiuoti iš stovėjimo vietos, nepastebėjo dirbančios kiemsargės, ją partrenkė ir pervažiavo. Sužeidimus patyrusi 69 metų moteris paguldyta į ligoninės Reanimacijos skyrių.

Apie 16 val. 54 min. Panevėžyje, Tinklų gatvėje, automobilio „Renault Mégane Scénic“ 54 metų vairuotoja posūkyje pastebėjo atvažiuojančius du dviratininkus, kurie netikėtai rikiavosi į kitą kelio pusę ir vienas iš jų atsitrenkė į automobilį. Nukentėjo 13 metų berniukas (dešinės kojos žaizda), jis buvo paguldytas į ligoninę stebėti.

Panašiu metu, apie 16 val. 56 min. Mažeikiuose, Sedos ir Žemaitijos gatvių sankryžoje, automobilį „VW Sharan“ vairavęs 51 metų vyras nepasirinko saugaus važiavimo greičio, dėl to nespėjo sustabdyti automobilio ir atsitrenkė į priekyje sustojusį automobilį „Seat Arosa“, kuris stovėjo prie šviesoforu reguliuojamos sankryžos ir laukė žalio signalo, kad galėtų važiuoti.

Nuo smūgio šis automobilis trenkėsi į priekyje stovėjusį automobilį „Kia Motors Sportage“, vairuojamą 36-erių moters. Įvykio metu nukentėjo „Seat“-ą vairavęs 34 metų vyras ir jo vienmetė keleivė (galvos ir kaklo sumušimai), ji stebėti paguldyta į ligoninę.

Pavakarę, apie 17 val. 00 min. Kaune, Slėnio gatvėje, vingiuotoje nuokalnėje, mopedas „Piaggio“, vairuojamas 17 metų vaikino, griuvo ir, slysdamas, atsitrenkė į priešpriešinio eismo juosta važiavusį automobilį „Nissan X-Trail“, kurį vairavo 18-metis vaikinas. Nukentėjo dviratės transporto priemonės vairuotojas (paskirtas ambulatorinis gydymas). Teisę vairuoti nepilnametis turi.

Vakare, apie 19 val. 47 min. Vilniuje, Neries gatvėje, dviračių taku dviračiu važiuodama 23 metų mergina, norėdama iš dešinės apvažiuoti dviračių take su dviračiu stovėjusį vaikiną ir pėsčiąją, pasuko į pievą. Tuo pat metu pėsčioji taip pat žengė į pievą ir ją dviratininkė partrenkė. Nukentėjo 20 metų pėsčioji (galvos, krūtinės ląstos, nosies, kojos sumušimai). Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, ji išleista gydytis į namus.

Vilniuje (2 įvykiai) ir Kaune nukentėjo 3 moterys, važiavusios viešuoju transportu. Visoms paskirtas ambulatorinis gydymas.

Rugpjūčio 2-osios naktį, apie 0 val. 30 min. Kaune, Savanorių prospekte, nuo kelio nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „VW Golf“, vairuojamas neblaivaus 20 metų vaikino, jam nustatytas vidutinis (1,91 promilės) girtumas.

Sužeistas to paties amžiaus keleivis (kairės rankos lūžis) pristatytas į Kauno klinikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.