Kaune paauglė padėjo išgelbėti Lampėdžių ežere skendusio vyro gyvybę

„Kad nenuskendau, galiu padėkoti draugui, kuris mane ištraukė iš vandens ir nepažįstamai mergaitei, atskubėjusiai man padėti. Aš pats nieko neprisimenu, bet draugas pasakojo, kad ji atliko man širdies masažą, – sakė prieš tris dienas Kaune, Lampėdžių ežere, skendęs vyras. – Viskas įvyko netikėtai. Nors ir moku gerai plaukti, bet kai patekau į sūkurį, ėmė traukti į dugną... “

Iš kairės į dešinę: Akvilė ir Karolina Miškinytės drauge su Gabija Asipauskaite sukarintoje vaikų vasaros stovykloje „Geležinis vilkas“.<br>PAGD nuotr.
Iš kairės į dešinę: Akvilė ir Karolina Miškinytės drauge su Gabija Asipauskaite sukarintoje vaikų vasaros stovykloje „Geležinis vilkas“.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-06 16:25

Kaip rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime, Liepos 3 d. Gabija Asipauskaitė su pusseserėmis Karolina ir Akvile Miškinytėmis laiką leido prie ežero. Poilsiautojų netrūko. Gabija matė, kai netoli jų buvę du vyrai, nuskubėjo į ežerą. Išgirdusios triukšmą, mergaitė net teiravosi, ar nieko nenutiko. Joms buvo atsakyta, kad niekas neskęsta. Bet netrūkus vienas vyrų buvo išneštas į krantą be gyvybės žymių.

„Atskubėjusi patikrinau pulsą, jo nebuvo. Skendusiojo draugas, ištraukęs jį iš vandens, pradėjo daryti dirbtinį kvėpavimą, o aš – širdies masažą“, – pasakoja G. Asipauskaitė. Nors daugelis skubėjo skambinti skubios pagalbos 112 telefonu, bet daugiau norinčiųjų imtis širdies masažo, neatsirado. Po kurio laiko vyras pradėjo kvėpuoti, buvo atstatyta jo širdies veikla.

Kol Gabija darė širdies masažą, jos pusseserės Karolina ir Akvilė nuskubėjo pasitikti greitosios pagalbos medikų, kad jie greičiau surastų kelią. Atvykę medikai išgabeno skendusįjį į ligoninę.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos moksleivė G. Asipauskaitė sako, kad daryti dirbtinį širdies masažą, ji mokėsi gimnazijoje ir sukarintoje vaikų vasaros stovykloje „Geležinis vilkas“, kurioje išklausė kursus apie pirmąją pagalbą.

Beje, Gabija svajoja tapti medike. Pasak jos, šis įvykis jai padėjo pasitikrinti įgytus įgūdžius ir motyvavo siekti užsibrėžto tikslo. Sužinojusi, kad išgelbėtas vyras liko gyvas, ji net lengviau atsikvėpė, pasidžiaugdama, kad galėjo padėti žmogui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.