Nelaimė Klaipėdoje: sporto klubo baseine staiga mirė vyras, policija pradėjo tyrimą

Antradienio rytą 60-mečio vyro apsilankymas Klaipėdos sporto klube „Impuls“ baigėsi tragedija. Manoma, kad šią nelaimę galėjo lemti vyriškio sveikatos problemos. Tiesa, nelaimė nutiko nepraėjus metams nuo paskutinio skaudaus įvykio šiame sporto klube – praėjusiais metais Vilniuje esančiame „Impuls“ baseine nuskendo 7-metis.

Lrytas.lt koliažas.
Lrytas.lt koliažas.
V.Balkūno asociatyvi nuotr.
V.Balkūno asociatyvi nuotr.
R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
D.Umbraso asociatyvi nuotr.
D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 4, 2018, 3:54 PM, atnaujinta Sep 4, 2018, 4:33 PM

Antradienį su naujienų portalo lrytas.lt susisiekė skaitytoja, kuri pranešė, kad antradienio rytą Klaipėdoje esančiame sporto klube „Impuls“ nuskendo jos draugės pažįstamas vyras.

Vyriškį ištraukė greta buvę žmonės

Pasak skaitytojos, įvykį mačiusi jos draugė pasakojo, kad vyras, plaukdamas baseine, staiga susmuko prie sienelės. Kaip jai pasakojo draugė, žmonės pradėjo kviesti gelbėtoją, tačiau vyriškį iš vandens ištraukė aplink buvę sporto klubo lankytojai, o ne „Impuls“ darbuotojas.

Žmonėms iš vandens ištraukus staiga susmukusį vyrą, atskubėjo ir anksčiau kviestas gelbėtojas. Jis vyriškį gaivino, kol atvyko medikai. Pasak skaitytojos, Greitosios medicinos pagalbos teko laukti dar 20 minučių. Vyro išgelbėti nepavyko – medikai jam konstatavo mirtį.

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Klaipėdos apskrities VPK atstovė spaudai Jūratė Albrektienė, incidentas įvyko antradienį apie 8 val. Klaipėdoje, Liepų g. esančiame sporto klube „Impuls“. Atvykę medikai vyrui (gim 1958 m.) konstatavo mirtį, o jos priežasčiai nustatyti buvo pradėtas ikitesminis tyrimas.

Buvo ilgametis lankytojas

Naujienų portalas lrytas.lt susisiekė su sporto klubo „Impuls“ vadove Egle Vaupšaite. Pasak jos, tragedijos kaltininke galėjo tapti staiga suprastėjusi vyriškio sveikata.

„Mūsų duomenimis, su bičiulių kompanija baseiną reguliariai lankydavęs 60-metis klientas antradienio rytą baseine plaukiojo apie 20 minučių. Tada priplaukęs prie baseino krašto atsistojo, staiga susmukęs panėrė po vandeniu.

Kiti šalia buvę žmonės – jo bičiulis (medikas-chirurgas) ir baseino prižiūrėtoja – nedelsiant sureagavo, ištraukė jį iš vandens ir pradėjo gaivinti. Vyras buvo nuolat gaivinamas iki tol, kol atvyko greitoji“, – laiške rašė E.Vaupšaitė.

Pasak sporto klubo vadovės, vyriškiui iškart buvo iškviesta Greitoji medicinos pagalba.

„Greitoji pagalba buvo pakviesta iš karto – ji atvyko per maždaug 10 minučių. Atvykę medikai gaivino dar apie 40 min. ir apie 8 val. konstatavo mirties faktą. Reiškiame nuoširdžią užuojautą mirusio vyro šeimai dėl netekties.

Pirminiais duomenimis, atsitikimą galėjo lemti kliento sveikatos problemos. Pagal mūsų turimą informaciją, jis turėjo rimtų širdies problemų jau anksčiau, buvo patyręs širdies operaciją. Šią informaciją mums patvirtino ir atvykę šeimos nariai“, – pranešė E.Vaupšaitė.

Pasak sporto klubo „Impuls“ direktorės, vyriškis buvo ilgametis šios įstaigos lankytojas, bei įgudęs plaukikas.

„Jis buvo ilgametis plaukikas, plaukiojo apie 40 metų. Sveikatos problemų neturintis suaugęs žmogus tokio gylio baseine paskęsti negalėtų, nes gylis jame tik 1,42 m, o kliento ūgis siekė apie 1,90 m.“, – rašė E.Vaupšaitė.

Pasak sporto klubo „Impuls“ vadovės, žmonės, turintys rimtų sveikatos problemų, turėtų įvertinti savo galimybes ir pasitarti su medikais. Dėl šio įvykio „Impuls“ bendradarbiauja su policijos pareigūnais.

Teigia, kad baseinai – saugūs

„Visuose sveikatingumo klubuose „Impuls“ esančiuose baseinuose yra saugu, kadangi yra taikomos kompleksinės saugumo priemonės.

Visų sveikatingumo klubų baseino patalpose yra budintis prižiūrėtojas, kurio pagrindinė užduotis yra stebėti baseiną, jo prieigas bei užtikrinti klientų saugumą, iš kitų darbuotojų jis išsiskiria ryškia apranga.

Tokie baseino prižiūrėtojai turi radijo stoteles, kuriomis galima nedelsiant susisiekti su administracija ir registratūra, atsakyti į jų užklausimus arba iškviesti pagalbą“, – tikino E.Vaupšaitė.

Sporto klubo direktorė nurodė, kad keturis kartu per metus vyksta mokymai, kuriuose „Impuls“ darbuotojai įgyja naujų žinių ir stebima, ar jie tinkamai laikosi procedūrų ir vidaus taisyklių.

„Klubų registratūrų laukiamuosiuose buvo pakabinti televizoriai, tiesiogiai transliuojantys vaizdą iš baseino, tačiau dėl BDAR (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento – aut. past.) atnaujinimo jų teko atsisakyti“, teigė E.Vaupšaitė.

Prieš metus nuskendo 7-metis

Lyg tyčia trečiadienį sukanka lygiai metai nuo kitos Lietuvą sukrėtusios tragedijos sporto klubo „Impuls“ baseine.

2017 m. rugsėjo 5 d. Vilniuje, Kareivių g. esančio sporto klubo baseine nuskendo 7 metų berniukas. Kaip tąkart skelbė lrytas.lt, iš vandens ištrauktą vaiką atvykę medikai ilgai gaivino, tačiau jo išgelbėti nepavyko.

Pirminiais duomenimis, nelaimė nutiko po plaukimo treniruotės. Tąkart po nelaimės „Impuls“ išplatintame pranešime buvo teigiama, kad sporto klubas bendradarbiauja su policija ir yra pasiruošęs suteikti visą reikalingą informaciją teisėsaugai.

Po nelaimės Klaipėdoje antradienį, lrytas.lt pasidomėjo prieš metus įvykusia tragedija ir paaiškėjo, kad ikiteisminis tyrimas tebevyksta, joks sprendimas jame nėra priimtas.

Per metus šis tyrimas jau buvo nutrauktas, tačiau gavus skundą, jis vėl buvo atnaujintas ir tebesitęsia iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.