Bangos sugrąžino per regatą iš jachtos į jūrą iškritusį buriuotoją

Baltija sugrąžino praėjusį savaitgalį per kapitono Stepono Kudzevičiaus atminimo regatą iš jachtos „Defiance“ iškritusio ir dingusio įgulos nario, 36 metų klaipėdiečio buriuotojo Dmitrijaus Zelenino kūną.

 Baltijos jūroje rudenį prasideda audrų sezonas.
 Baltijos jūroje rudenį prasideda audrų sezonas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 5:24 PM, atnaujinta Sep 28, 2018, 5:47 PM

Ketvirtadienio pavakarę Klaipėdos policijos komisariatui pranešta, kad ties Girulių gelbėjimo stotimi, jūroje maždaug apie 20-30 metrų nuo kranto, plūduriuoja negyvas žmogus.

Nuvykę Girulius pareigūnai atrado į paplūdimį jau išplauto vyriškio lavoną be išorinių smurto žymių.

Nustatyta, kad tai - per regatą iš jachtos „Defiance“ iškritęs ir dingęs audringoje jūroje klaipėdietis D.Zeleninas. Artimieji šiandien atpažino velionį.

Per regatą į jūrą iškrito ir dingo dar vienas buriuotojas - D.Zelenino tėvas, „Defiance“ savininkas ir kapitonas, 59 metų klaipėdietis Olegas Zeleninas. Jo kūno bangos dar nesugrąžino.

Pirminiais duomenimis, Girulių paplūdimyje aptiktas D.Zeleninas buvo be gelbėjimosi liemenės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Vakar klaipėdiečiai atsisveikino su tragiškai žuvusia jauniausia jachtos „Defance“ įgulos nare klaipėdiete Olesia Orlova – 19-metė mergina palaidota Lėbartų kapinėse.

Lietuvos meno ir muzikos akademijos Klaipėdos fakulteto studentė O.Orlova praėjusį šeštadienį rasta prie jachtos, kurią bangos išmetė į Melnragės krantą. Ji buvo įsipainiojusi į virves.

Mergina dar buvo gyva, žmonės bandė ją gaivinti. Po kelerių valandų Olesios gyvybė užgeso miesto ligoninės reanimacijos skyriuje.

Ketvirtasis „Defiance“ įgulos narys 50-metis klaipėdietis Eduardas Gusevas irgi buvo atsidūręs šėlstančioje jūroje. Buriuotoją iš vandens ištraukė sraigtasparniu atskridę gelbėtojai.

Vyriškis išvengė mirties – jis plūduriavo vandenyje užsivilkęs gelbėjimosi liemenę.

Šiurpi tragedija įvyko maždaug už pusantros jūrmylės nuo Klaipėdos jūrų uosto vartų – burlaiviai lenktyniavo audringoje jūroje, dėl blogų orų distancijos buvo sutrumpintos.

Teisėjai kelioms valandoms buvo atidėję regatos startą. Jachtos pakėlė bures ir išplaukė į jūrą pučiant vėjui, kurio greitis gūsiuose siekė 15 metrų per sekundę.

Baltijoje tuo metu šėlo  iki pusketvirto metro aukščio sukilusios bangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.