Kauno medikus sukrėtė kolegos likimas – mirties aplinkybės kelia klausimų

Kauno medikai gedi kolegos – netikėtai užgeso Kauno klinikų vaikų ortopedo traumatologo 54 metų Audriaus Pribuišio gyvybė. Kaunietis buvo gerai žinomas žmogus ir verslo pasaulyje – jis du dešimtmečius vadovavo bendrovei „Kauno žuvis“. 

 Kauno medikai gedi kolegos A.Pribuišio.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno medikai gedi kolegos A.Pribuišio.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2018, 11:02 AM, atnaujinta Nov 4, 2018, 5:19 PM

Kalbant apie patirtą netektį aptarinėjamos ir mirties aplinkybės. Viena iš lūpų į lūpas perduodamų versijų – A.Pribuišis iš gyvenimo pasitraukė savo noru, o tarp medikų tai nėra jau toks dažnas atvejis. 

„Mūsų šeimai – didelis gedulas. Daugiau neturiu ką pasakyti“, – prabilo A.Pribuišio našlė, Kauno klinikų gydytoja, profesorė Rūta Pribuišienė. 

Gydytojo profesiją pasirinko ir A.Pribuišio sūnus Kipras. Antrasis sūnus Kristupas tapo tarptautinės politikos specialistu. 

Iš Ukmergės kilęs A.Pribuišis nuo 1993 metų dirbo vaikų traumatologu Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninėje, o nuo 2000-ųjų – gydytoju ortopedu traumatologu Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikoje.

Dalyvavo unikalioje operacijoje 

Apie A.Pribuišį visuomenė plačiau sužinojo 2016-ųjų vasarą, kai jis su kolegomis gydė į šiaudų smulkintuvą įkritusį septyniolikmetį Edgarą. Vaikinas patyrė daugybę sunkių sužalojimų. 

„Tokį atvejį ne karo zonoje gydytojas gali pamatyti vieną-du kartus gyvenime“, – tąkart kalbėjo intensyviosios terapijos gydytojas Algirdas Dagys. – Vaikinui pasisekė, jis turi antrą gimtadienį.“ 

„Įspūdis pritrenkiantis. Tiek sužalojimų matėme vieną pirmųjų kartų gyvenime. Vien žaizdų buvo keliasdešimt – nutraukti pirštai, sužalotas plautis, trūko apatinės krūtinės ląstos, sužalota nugara, daugybinės raumenų plėštinės žaizdos. Kai matai pradžioje padarytas kelias nuotraukas, tai sunku patikėti, kad vaikinas sėdi šalia“, – išlydėdamas pacientą į namus pasakojo A.Pribuišis.

Medikui itin didelį įspūdį paliko visos komandos darbas, kuris priminė vaidybiniuose filmuose matytą vaizdą. Pasak jo, šešios operacijos valandos prabėgo nepastebimai.

Šalia mediko profesijos - ir verslas 

Nuo 1998 metų A.Pribuišis vadovavo bendrovei „Kauno žuvis“, užsiimančiai didmenine prekyba žuvimi ir teikiančiai maisto produktų sandėliavimo paslaugas. 

Gydytojo pomėgių sąraše buvo žvejyba, kelionės ir tenisas. Būtent teniso aikštelėje su A.Pribuišiu susipažino Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius, profesorius Remigijus Žaliūnas.

Netektis - labai netikėta 

Kolegos mirtis jam taip pat tapo dideliu netikėtumu, tačiau R.Žaliūnas tikino nenorintis komentuoti girdėtų gandų apie A.Pribuišio mirtį. 

„Niekada nepateisinu žmonių, kurie išeina savo noru. Žmogus turi branginti ir saugoti gyvybę, o ypač gydytojas“, – svarstė R.Žaliūnas. 

Pasak garsaus kardiologo, A.Pribuišis visada buvo labai linksmas, draugiškas žmogus, džiaugėsi sūnaus sprendimu tapti gydytoju. 

„Skaudi netektis“, – kalbėjo profesorius R.Žaliūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.