Po tragedijos Klaipėdoje 20-metei – kraupi pamoka

Nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje Klaipėdoje vieną moterį mirtinai partrenkusi, o kitą sužalojusi jauna vairuotoja atleista nuo baudžiamosios atsakomybės, bet prie vairo negalės sėsti pusantrų metų.

Pėsčiųjų perėjoje, kur birželį nutiko tragiška avarija, niekas nepasikeitė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Pėsčiųjų perėjoje, kur birželį nutiko tragiška avarija, niekas nepasikeitė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 6:40 AM

Dvidešimtmetė tragišką avariją sukėlė praėjus vos mėnesiui po to, kai gavo vairuotojo pažymėjimą.

Mergina pripažino savo kaltę ir labai sielojosi, atsiprašė žuvusiosios artimųjų ir sužalotos moters, susitaikė su jais, baigia atlyginti žalą.

Tragedija Taikos prospekte, kelyje su trimis eismo juostomis kiekviena kryptimi, nutiko šįmet birželio 18-ąją po vidurdienio.

Tėvui priklausančiu automobiliu „Ford Focus“ mergina važiavo trečiąja eismo juosta.

Artėdama prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos ji nesustojo, kaip padarė kitomis dviem juostomis važiuojantys vairuotojai, neįsitikino, kad perėjoje nėra žmonių, partrenkė ir sužalojo dvi moteris.

Abi nukentėjusiosios iškart buvo išvežtos į ligoninę. Vienai nustatyti lengvesni sužalojimai, ji išleista gydytis namie, o 84 metų klaipėdietė po trijų valandų ligoninėje mirė.

Dvidešimtmetė teisme aiškino, kad susitiko su drauge ir abi važiavo Taikos prospektu.

Artėdama prie perėjos trečiąja juosta ji matė, kad pirmojoje ir antrojoje juostose automobiliai sulėtino greitį ir sustojo.

Pamačiusi, kad mašina pirmoje juostoje pajudėjo, pamanė, jog perėjoje pėsčiųjų nėra, ir sulėtinusi greitį važiavo toliau.

Tik įvažiavusi į perėją už 2–3 metrų ji pamatė einančias dvi pėsčiąsias ir nebepajėgusi sustabdyti automobilio jas kliudė.

Išlipusi iš automobilio nepatyrusi vairuotoja pamatė priekyje gulinčią moterį. Ji buvo sąmoninga, bet ištikta šoko. Netoliese gulėjo kita partrenkta moteris.

Vakare vairuotoja sužinojo, kad pensininkė mirė.

Žuvusiosios duktė pasakojo, kad motina tądien išėjo į parduotuvę. Tris valandas jos nesulaukusi pati išskubėjo į tą patį prekybos centrą ir pakeliui viską sužinojo.

Moteris tikino, kad jos motina visada laikėsi saugaus eismo taisyklių, gatves kirsdavo tik pėsčiųjų perėjose.

Per avariją nukentėjusi pensininkė prisiminė, kad ta diena buvo giedra, matomumas puikus.

Laukdama prie perėjos ji matė, kad pirmojoje ir antrojoje juostose sustojo automobiliai, todėl ir pradėjo eiti.

Įpusėjus perėją atrodė, kad ir trečiojoje nieko nėra. Taip pat elgėsi ir kita pėsčioji. Ir staiga pajuto smūgį.

Per avariją jai lūžo kairės kojos šeivikaulis, trūko raiščiai, buvo sutrenkta galva. Po apžiūros ligoninėje ir suteiktos pagalbos ji buvo išleista gydytis namuose.

20-metė žuvusiosios dukteriai jau sumokėjo 2000 eurų neturtinės žalos, dar 6000 eurų pasižadėjo sumokėti per metus.

Perėjoje eismą reguliuos šviesoforas

Perėja Taikos prospekte, kurioje įvyko tragiškai pasibaigusi avarija, seniai vertinama kaip viena pavojingiausių Klaipėdoje – taip prieš keletą metų buvo rašoma Susisiekimo ministerijos atliktoje audito ataskaitoje.

Pėsčiųjų perėja kerta trijų eismo juostų kelią į abi puses. Žmonių čia netrūksta – šalia įsikūrę didžiuliai prekybos centrai, Žvejų rūmai.

Klaipėdiečiai teigė, kad ne visi vairuotojai šioje vietoje sumažina greitį, mat iš abiejų pusių maždaug už šimto metrų yra šviesoforų reguliuojamos pėsčiųjų perėjos.

Po tragedijos savivaldybės atstovai teigė, kad šiemet ir ši krauju aplaistyta perėja taps saugesnė – eismą reguliuos šviesoforai. Tačiau kol kas šie planai nukeliami kitiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.