Praėjusios paros eismo įvykiuose žuvo žmogus

Gruodžio 19-ąją, trečiadienį, Lietuvos keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 8 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.

Trečiadienio eismo įvykiuose nukentėjo 8 žmonės.<br>LKPT nuotr.
Trečiadienio eismo įvykiuose nukentėjo 8 žmonės.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 11:08 AM

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, sužeisti 8 eismo dalyviai: 4 vairuotojai, 2 keleiviai, 2 pėstieji (pėsčiųjų perėjose). Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 įvykyje. Visi eismo įvykiai įvyko esant šlapiai kelio dangai. Užfiksuoti 4 transporto priemonių susidūrimai (nukentėjo 4 žmonės). Policijos registruojamų įvykių registre įvesti 206 pranešimai apie techninius eismo įvykius.

Per parą policijos pareigūnai nustatė daugiau kaip 430 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Išaiškinta 16 neblaivių vairuotojų, 10 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė (nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas). Nustatyti ir 3 dviračiais važiavę neblaivūs asmenys. Transporto priemones vairavo, nors teisės tam neturi, 16 asmenų, administracinėn atsakomybėn už Kelių eismo taisyklių nepaisymą patrauktas 91 pėsčiasis.

Du eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo pėsčiosios, įvyko ryte dar neišaušus. Abi moterys į įvykius pateko pėsčiųjų perėjose. Po septintos (7 val. 17 min.) Utenoje, J. Basanavičiaus ir Aušros gatvių sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforu, į kairę sukęs automobilis „Toyota Yaris“, vairuojamas 31 metų Australijos piliečio, partrenkė pėsčiąją. 54 metų moteris paguldyta į ligoninę.

Prieš aštuntą ryto Sedoje (Mažeikių r.), Dariaus ir Girėno gatvėje, į nereguliuojamąją pėsčiųjų perėją įžengusią 53 metų moterį kliudė automobilis „Peugeot Partner“, vairuojamas 38 metų vyro. Nukentėjusioji nuvežta į ligoninę (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Apie 7 val. 24 min. Kalvarijos savivaldybėje, Orijos kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai („Via Baltica“ ruože), susidūrė vilkikas „Mercedes-Benz Actros“, vairuojamas 27 metų Baltarusijos Respublikos piliečio, ir automobilis „Ford Focus“, kuris nuo smūgio nuvažiavo į griovį. Dėl patirtų sužeidimų į ligoninę paguldyti lengvojo automobilio 45 metų vairuotoja ir 49-erių vyras (jis – į Reanimacijos skyrių).

Kaune 2-uose įvykiuose sužeisti 2 žmonės. Apie 11 val. 10 min. M.Riomerio ir K.Baršausko gatvių sankryžoje, automobilis „Mercedes-Benz GLE 43“, vairuojamas 46 metų vyro, įvažiuodamas į žiedinę sankryžą iš šalutinio kelio, susidūrė su žiedu važiavusiu automobiliu „VW Polo“. Nukentėjo pastarąjį automobilį vairavęs 23 metų vaikinas. Pirminiais duomenimis, jam sumušta galva.

Po vidurdienio (12 val. 24 min.) taip pat Kaune, Piliakalnio gatvėje, automobilis „Audi A6“, vairuojamas 29-erių vyro, ties įvažiavimu į namo teritoriją, kelio vingyje į dešinę, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „Ford Fiesta“. Šis automobilis po susidūrimo atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą. Nukentėjo „Ford“-ą vairavusi 26 metų moteris, ji nuvežta į Kauno klinikas.

Po ketvirtos po pietų (apie 16 val. 20 min.) Šiaulių rajone, Kuršėnuose, Alėjos ir Vytauto Vitkausko gatvių sankryžoje, neblaivaus 57 metų vyro vairuojamas automobilis „Audi 80“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Audi A3“, su juo susidūrė ir dar atsitrenkė į pastato tvorą. Automobilį „Audi A3“ vairavo 69-erių vyras, su juo važiavo 59 metų moteris, kuri per įvykį ir nukentėjo. Dėl raktikaulio lūžio moteris paguldyta į ligoninę. Pirmojo automobilio vairuotojui nustatytas vidutinis (2,09 promilės) girtumas, jis uždarytas į areštinę.

Pavakarę ( apie 17 val.) Vilniuje, Vilkpėdėje, Savanorių prospekte, 35 metų vyras, vairuodamas automobilį „Audi A6 Avant“, suko į kairę ir susidūrė su visuomeniniam transportui skirta eismo juosta važiavusiu automobiliu „Opel Corsa“, kurį vairavo 36-erių vyras. Nukentėjo pastarojo automobilio 34 metų keleivė, pirminiais duomenimis, jai sumušta koja.

Vakare (apie 22 val. 23 min.) Klaipėdos rajone, Dirvupių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, į kelio atitvarus atsitrenkė automobilis „Alfa Romeo“. Į Klaipėdos universitetinę ligoninę pristatytas 34 metų vairuotojas, Ukrainos pilietis. Gautas pranešimas, kad vyras paguldytas į Reanimacijos skyrių. Jis galbūt buvo neblaivus.

Ryte (apie 9 val. 49 min.) Telšiuose, Luokės gatvės ir Turgaus aikštės sankryžoje, automobilis „Renault Mégane Scénic“, vairuojamas 67 metų vyro, pirminiais duomenimis, pablogėjus jo sveikatai, atsitrenkė į automobilį „Audi A4“, vairuojamą 60 metų moters. Į įvykio vietą atvykusi greitosios medicinos pagalbos brigada vyrą reanimavo, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.