Naujametę naktį kauniečiams petardos sproginėjo ir rankose

Naujųjų metų sutiktuvės Kaune neapsiėjo be šventinių petardų sukeltų sužalojimų,  netrūko ir dėl svaigalų į ligoninę patekusių žmonių. Tai patvirtino Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties medikai. 

Asociatyvi nuotr.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2019, 1:29 PM

Kaune dvi nelaimės įvyko šventines petardas žmonėms dar laikant rankose. 38 metų moteriai 1 val. 30 min. nakties nuo sprogimo buvo sužaloti pirštai ir ausis. 4 val. ryto medikai skubėjo padėti 46 metų vyrui, kuriam mėginant uždegti petardą apdegė ranka.

Nelaimių dėl fejerverkų ir petardų neišvengta ir likuosioje šalies dalyje, kurią aptarnauja Kauno medikų stotis. Po vieną iškvietimą dėl sprogmenų sukeltų traumų buvo gauta Kauno rajone, Kėdainiuose, Vilkaviškyje, Tauragėje. Trys asmenys nuo petardų ir fejerverkų nukentėje Alytuje. Visi iškvietimai - dėl pilnamečių asmenų sukeltų veiksmų.

Nors daugybė  kauniečių 2019-uosius susitiko mieste vykusiuose viešuose renginiuose, medikai į juos dėl nelaimingų atsitikimų nebuvo kviečiami.  Net Rotušės aikštėje, kur tūkstančiai žmonių  kelias valandas šėlo diskotekoje, į čia budėjusius medikus dėl svaikatos sutrikimų nesikreipė niekas.

Nuo gruodžio 31 dienos 21 val.  iki sausios 1 dienos 6 val. medikai gavo 14 iškvietimų dėl girtumo sukeltų sveikatos stutrikimų, santykių aiškinimosi ir net fizinio smurto. Daugiausia savo antrosioms pusėms pagalbą kvietė sugyventiniai ir sugyventinės. Kai kur teko įsikišti ir kaimynams.

6 alkoholiu apsinuodiję asmenys pateko į ligoninę. 3 gyvenamosios vietos nenurodę neblaivūs kauniečiai buvo nuvežti į nakvynės namus. Kitus apsvaigusius asmenis medikai apžiūrėjo ir paliko blaivytis namuose. 

Šventinę naktį į nemalonius incidentus daugiausia pateko įsisimarkavę girti 30-45 metų asmenys, kurie, anot medikų, turėtų būti atsakingi už savo veiksmus ir turėti proto.  Naujametę naktį į medikų rankas nepateko nė vienas sprogmenimis susižalojęs nepilnametis kaunietis. Nebuvo ir pranešimų dėl alkoholio sukeltų sveikatos problemų asmenims iki 18 metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.